Traficanţii celor peste 300 de pastile de ecstasy şi-au primit pedepsele

De Ioana Costas
Traficanţii celor peste 300 de pastile de ecstasy şi-au primit pedepsele
Tinerii prinşi în timp ce încercau să vândă peste 300 de pastile de ecstasy au fost condamnaţi de Tribunalul Arad.

La două luni de zile după prinderea lor în flagrant, cei patru au fost condamnaţi la închisoare. Sentinţa a venit vineri, 18 decembrie, şi a fost pronunţată de Tribunalul Arad. La mijlocul lunii octombrie, ofiţerii Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Arad sub coordonarea procurorului DIICOT Arad, Bogdan Diaconescu, i-au prins pe traficanţi în flagrant, în timp ce încercau să vândă peste 300 de pastile de ecstasy. În urma percheziţiilor desfăşurate la domiciile inculpaţilor au fost confiscate şi 287 de grame de substanţe psihoactive. După întocmirea rechizitoriului, patru persoane au fost trimise în judecată de procuroul DIICOT Arad pentru infracţiunea de trafic de droguri de mare risc, iar pedepsele primite sunt toate cu executare.

Pedepsele

În soluţia pronunţă vineri, 18 decembrie, de Tribunalul Arad se arată că: „Condamnă pe inculpatul Dârjan Alex pentru săvârşirea infracţiunii de trafic ilicit de droguri de mare risc în formă continuată, la pedeapsa închisorii de 3 ani, în regim de detenţie. Condamnă pe inculpata Pleşia Paula Ştefania pentru săvârşirea infracţiunii de trafic ilicit de droguri de mare risc la pedeapsa închisorii de 2 ani şi 6 luni. Condamnă pe inculpata Pleşia Paula Ştefania pentru săvârşirea infracţiunii de deţinere de droguri de mare risc în vederea consumului propriu fără drept la pedeapsa închisorii de 6 luni. Contopeşte pedepsele principale aplicate inculpatei Pleşia Paula Ştefania, după cum urmează: aplică inculpatei pedeapsa cea mai grea de 2 şi 6 luni închisoare, la care se adaugă un spor de 2 luni închisoare, inculpata urmând a executa pedeapsa rezultantă de 2 ani şi 8 luni închisoare în regim de detenţie. Condamnă pe inculpatul Pop Paul Nicolae, arestat preventiv în Penitenciarul Arad, pentru săvârşirea infracţiunii de trafic ilicit de droguri de mare risc în formă continuată la pedeapsa închisorii de 3 ani şi 6 luni. Condamnă pe inculpatul Pop Paul Nicolae pentru săvârşirea infracţiunii de operaţiuni neautorizate cu substanţe susceptibile a avea efecte psihoactive la pedeapsa închisorii de 1 an. Contopeşte pedepsele principale aplicate inculpatului Pop Paul Nicolae după cum urmează: aplică inculpatului pedeapsa cea mai grea de 3 ani şi 6 luni închisoare, la care se adaugă un spor de 4 luni închisoare, inculpatul urmând a executa pedeapsa rezultantă de 3 ani şi 10 luni închisoare în regim de detenţie. Condamnă pe inculpatul Fuzesi Sandor Zsolt, arestat preventiv în Penitenciarul Arad, pentru săvârşirea infracţiunii de trafic ilicit de droguri de mare risc în formă continuată, la pedeapsa închisorii de 6 ani în regim de detenţie”. Sentinţa nu este definitivă şi poate fi atacată cu apel.

Drogurile distruse şi banii confiscaţi

De asemenea, Tribunalul Arad a dispus confiscarea în vederea distrugerii a cantităţilor de droguri descoperite în urma flagrantului şi a percheziţiilor. Este vorba despre substanţe ca methylenedioximethamfetamina (MDMA), fragmente vegetale în care s-a pus în evidenţă MDMB-CHMICA şi fragmente vegetale în care s-a pus în evidenţă AB-CHMINACA. Tribunalul Arad a mai dispus „confiscarea, în favoarea statului, restul bunurilor folosite la săvârşirea infracţiunilor, precum şi banii obţinuţi de inculpaţi prin valorificarea drogurilor, după cum urmează: 270 lei de la inculpatul Dârjan Alex, reprezentând suma obţinută din vânzarea drogurilor colaboratorilor acoperiţi cu nume de cod Szabo Ioszef şi Martin Petru şi nerecuperată; 5.600 lei de la inculpatul Fuzesi Sandor Zsolt, reprezentând suma obţinută din vânzarea drogurilor inculpatului Pop Paul Nicolae şi nerecuperată. Obligă pe fiecare inculpat să plătească statului câte 2.000 lei fiecare, cu titlul de cheltuieli judiciare avansate de stat”.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !