UAV, profesorii și cursurile de perfecționare din Ungaria

De Valentin Goran
1Comentariu
UAV, profesorii și cursurile de perfecționare din Ungaria
UAV oferă cursuri de perfecționare și cursuri practice cadrelor didactice din școlile cu predare în limba română din Ungaria.

Protocolul de colaborare dintre Universitatea „Aurel Vlaicu” din Arad și Autoguvernarea pe Țară a Românilor din Ungaria oferă posibilitatea cadrelor didactice din școlile cu predare în limba română de a se perfecționa în predarea limbii române în școlile din Ungaria. Profesorii din cadrul UAV – Facultatea de Științe Umaniste, vor pleca în perioada 18 – 19 mai, la Gyula unde îi vor instrui pe profesorii care predau în limba română. Mai apoi, în perioada 26 – 27 octombrie, profesorii maghiari din Batanya vor veni la Arad pentru a face practica în școlile arădene. „Ne onorează și ne bucură această colaborare. Acest nou protocol reconfirmă buna cooperare între cele două instituții care contribuie în mod esențial la păstrarea indentității naționale a românilor de dincolo de graniță”, a precizat rectorul UAV, prof.univ.dr. Ramona Lile.

Protocol de colaborare

În baza acestui protocol cadrele didactice din școlile românești din Ungaria beneficiază de expertiza cadrelor didactice din cadrul Facultății de Științe ale Educației, Psihologie și Asistență Socială, prin Departamentul de pregătire a personalului didactic care vor asigura cursuri de perfecționare și cursuri practice cadrelor didactice din școlile cu predare în limba română. De asemenea, profesorii arădeni vor acorda asistență în elaborarea manualelor de utilizate în cadrul acestor școli. Protocolul oferă în același timp posibilitatea cadrelor didactice care predau în aceste unități de învățământ să se perfecționeze urmând cursurile Facultății de Științe Umaniste și Sociale sau pe cele ale Facultății de Științe ale Educației. Beneficiari ai acestui parteneriat sunt și elevii Liceului „Nicolae Bălcescu” din Gyula care au posibilitatea de a urma studiile universitare în cadrul Universității „Aurel Vlaicu” din Arad.1Comentariu

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor