Ultimii kilometri de canalizare în Arad

De Diana Dutu
3Comentarii
Ultimii kilometri de canalizare în Arad
Primarul Gheorghe Falcă susţine că până în 2020 „vom finaliza întreaga reţea stradală cu canalizare în municipiu”.

Consilierii locali municipali sunt chemaţi să aprobe, în şedinţa CLM din 30 septembrie, un studiu de fezabilitate de 374.000 de euro pentru ultima fază de modernizare a sistemelor de aprovizionare cu apă şi canalizare a municipiului Arad. Potrivit datelor prezentate de primarul Gheorghe Falcă în cadrul conferinţei de presă de vineri, studiul se referă la: reabilitarea reţelelor de apă pe o lungime de 49 de kilometri, reabilitarea reţelei de canalizare menajeră pe o lungime de 16 kilometri, extinderea reţelei de canalizare menajeră pe 30 de kilometri, execuţia a şase staţii de pompare şi execuţia conductelor de refulare pe o lungime de 1,9 kilometri.
Ulterior aprobării studiului de fezabilitate, aleşii vor vota şi aprobarea cofinanţării proiectului.

Precizările primarului

„Vom pregăti studiul de fezabilitate pentru Programul Operaţional Sectorial Mediu 2014-2020. Sunt ultimii kilometri pe care Aradul trebuie să-i mai facă în introducerea canalizării în municipiu. Dacă în anul 2004, Aradul avea 56% reţea stradală canalizată, astăzi vorbim de peste 95% reţea stradală canalizată, iar, după Programul Operaţional Regional 2014-2020, putem spune că vom finaliza întreaga reţea stradală cu canalizare. Mai mult de atât, vom intra şi în reabilitarea unor reţele de canalizare cu vechime destul de mare şi, evident, vom extinde reţeaua de apă. Anul 2020 ne va prinde cu această mare infrastructură integral reabilitată şi cu extindere totală, dându-ne nouă posibilitatea să discutăm despre lucrurile frumoase, despre ceea ce înseamnă investiţii în cultură, educaţie, sport, petrecerea timpului liber. Acţiunile din viitor vor avea legătură cu strategia pe educaţie, strategia pe cultură, strategia pe sănătate, strategia pe mediu. Toate acestea vor fi în dezbatere în perioada următoare, confirmând faptul că Aradul şi-a atins un punct maxim în privinţa dezvoltării economice şi un punct destul de important în ceea ce priveşte infrastructura” – a punctat primarul Gheorghe Falcă.3Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor