Un an fara Dorel Popa

De Diana Dutu
14Comentarii
„Dacă m-ai cunoscut şi m-ai uitat, mi-e greu să pretind că ai pierdut ceva, dar dacă pe Dumnezeu L-ai cunoscut şi L-ai uitat, pot pretinde că ai pierdut TOTUL!” (Dorel Popa, decembrie 2012)
„Dacă m-ai cunoscut şi m-ai uitat, mi-e greu să pretind că ai pierdut ceva, dar dacă pe Dumnezeu L-ai cunoscut şi L-ai uitat, pot pretinde că ai pierdut TOTUL!” (Dorel Popa, decembrie 2012)
„A murit cu inimă bună” – spune soţia, Lidia Popa. Fostul primar şi pastor baptist va fi comemorat la „Maranata”.

ARAD. Astăzi se împlinește un an de când a murit Dorel Popa. Pastor baptist, fondator al Bisericii „Maranata” din Arad, fost primar al Aradului în perioada 2000-2004, Dorel Popa s-a stins, prematur şi fulgerător, la 16 februarie 2014, după un stop cardiac devastator. Avea 59 de ani.

„N-am ştiut pe vremea aceea”

„Să ştiţi că a murit cu inimă bună, adică împăcat cu toată lumea. A avut o bunăvoinţă, şi o înţelegere duse dincolo de priceperea mea. N-am ştiut pe vremea aceea, acum un an, înainte de a muri… Avea o răbdare extraordinară când îi asculta pe oameni. Pe toţi îi asculta. Pe toţi i-a încurajat, pe toţi i-a înconjurat cu drag, cu toţi a dat mâna şi a făcut pace. Era ceva inexplicabil pentru mine şi pentru fiul meu. A avut răbdare cu toţi, i-a iubit pe toţi şi i-a iertat pe toţi” – ne-a mărturisit soţia lui Dorel Popa, Lidia Popa.

Moment comemorativ

Pentru că la baptişi nu există parastas sau alte obiceiuri pentru pomenirea celor morţi, familia şi biserica nu vor organiza niciun astfel de eveniment la împlinirea unui an de la moartea lui Dorel Popa. Totuşi, în cadrul slujbei de dimineaţă, de duminică, 22 februarie 2015, la Biserica „Maranata” va avea loc un moment comemorativ dedicat lui Dorel Popa. A fost aleasă ziua de 22 dat fiind că înmormântarea a avut loc la 21 februarie 2014.

Oricine doreşte să fie alături de familia Popa în aceste momente, poate să participe la slujba de duminică dimineaţa, la „Maranata”. Cei prezenţi vor primi câte o ilustrată pe care apar un motto şi un verset biblic în care Dorel Popa credea cu tărie.

Mesaj

„Să nu ai alţi Dumnezei afară de Mine. Şi viaţa veşnică este aceasta: să Te cunoască pe Tine, singurul Dumnezeu adevărat şi pe Isus Hristos pe care L-ai trimis Tu. Dumnezeu nu ţine seama de vremurile de neştiinţă şi porunceşte ACUM tuturor oamenilor de pretutindeni să se pocăiască; pentru că a rânduit o zi, în care va judeca lumea după dreptate, prin Omul, pe care L-a rânduit pentru aceasta şi despre care a dat tuturor oamenilor o dovadă netăgăduită prin faptul că L-a înviat din morţi.”

Taguri: , , , , ,


14Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor