Un milion de euro pentru Lunca Mureșului

De Valentin Goran
Reactualizat la:
4Comentarii
Un milion de euro pentru Lunca Mureșului
Nu mai puțin de un milion de euro vor sosi în Arad, în cadrul unui proiect, pentru a stopa speciile invazive de plante din cadrul Parcului Natural Lunca Mureșului Arad.

Administrația Parcului Natural „Lunca Mureșului” Arad a declarat război specilor invazive de plante din aria protejată. Această acțiune este posibilă datorită proiectului „Stoparea extinderii speciilior invazive de plante în Parcul Natural Lunca Mureşului – SESIL“, în valoare de un milion de Euro. Contractul de finanțare al proiectului a fost semnat marți, 15 septembrie, la sediul Ministerului Mediului, Apelor şi Pădurilor. Finanțarea acestui proiect inedit pentru orașul nostru este asigurată prin Mecanismul Financiar SEE 2009-2014, în care ţările donatoare sunt Norvegia, Islanda şi Liechtenstein.

Afectate de specii invazive

„Proiectul îşi propune să restaureze mai multe agro-ecosisteme afectate de prezenţa unor specii invazive de plante, în special amorfa (salcâmul pitic), care ocupă sute de hectare de teren agricol în aria protejată. De asemenea, va fi organizată o campanie de conştientizare a comunităţilor din preajma Parcului Natural Lunca Mureşului cu privire la efectele negative generate de extinderea speciilor invazive de plante în aria protejată şi vor fi prezentate metodele de combatere a acestora”, a declarat Paul Hac, directorul Parcului Natural „Lunca Mureșului” Arad. Parteneri în acest proiect câștigat de Parcul Natural Lunca Mureșului sunt „Universitatea Aurel Vlaicu”, care va crea strategia de combatere a speciilor invazive de plante și „Asociaţia Centrul de Dezvoltare Arad care este responsabilă de campania de conştientizare a comunităţilor locale.4Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor