USR se mobilizează pentru noua sesiune parlamentară

De Simion Todoca
USR se mobilizează pentru noua sesiune parlamentară
USR Arad a prezentat într-o conferință de presă argumentele și motivațiile cu care pornește în noua sesiune de lucru.

„Asaltul asupra justiției elaborat în „laboratoarele clandestine” ale PSD-ALDE, are obiective personalizate de natură să altereze echilibrul puterilor în stat și să transforme România în autocrație. La nivel central, asistăm la o cheltuire clientelară a banilor publici, netransparentă și fără garanții de sustenabilitate, prin PNDL II, sau PNDL I despre care Curtea de Conturi arată că a fost derulat din pixul lui Liviu Dragnea. Aproape orice parlamentar PSD a lăudat în propria circumscripție intervențiile personale prin care s-au adus banii pentru investiții prin PNDL în județele lor, în timp ce efectele în teritoriu întârzie să apară. Se impune intensificarea activității parlamentară de monitorizare a celor care dețin controlul asupra Guvernului și Parlamentului. Reflexele constante de eludare a principiul transparenței democratice privind elaborarea de politici economice se regăsesc în acte precum OUG 9/2017, Legea Guvernanței Corporative, ordinul Ministerului Sănătății privind criteriile de numire în Comisiile de Specialitate din Ministerul Sănătății, Codul Fiscal modificat peste noapte și multe altele. Clientelismul, corupția, repartiția de sinecure, continuă să fie coordonatele guvernării PSD-ALDE ”, susţin liderii USR Arad.

Adrian Wiener, senator: „Doresc să îmi aduc contribuția la elaborarea unei legislații pentru cetățeni și nu pentru interesele de partid sau de grup. Voi continua promovarea inițiativei legislative privind o alimentație mai sănătoasă, iar cât de curând voi veni cu amendamente la Legea Vaccinării. Doresc amendarea Legii salarizării unice și de asemenea îmbunătățirea legislației privitoare la donarea și transfuzia de sânge”.

În plan local, echipa USR va continua activitatea de monitorizare a activității administrației publice a municipiului, va veni cu noi propuneri de îmbunătățire a proiectelor locale supuse dezbaterii. Florin Stana: „Ne vom concentra pe transparentizarea actului administrativ, pe eficientizarea modului în care sunt cheltuiți banii cetățenilor. Intenționăm să deschidem căi de comunicare și colaborare cu toți reprezentanții societății civile arădene, în vederea întocmirii unui set de politici publice adaptate nevoilor fiecărei categorii sociale, a unui proiect propriu de buget local, cu o componentă participativă reală”.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !