Vine şi Festivalul „Toamna Muzicală Arădeană”

De Adriana Barbu
1Comentariu
Vine şi Festivalul „Toamna Muzicală Arădeană”
Doi maeștri italieni marchează parcursul muzical al concertului de deschidere al festivalului oferit de Filarmonica de Stat Arad.

Italienii vor cuceri Filamonica de Stat Arad. Când? În această săptămână. „O splendidă versiune a celui mai popular concert pentru pian al literaturii ruse – Concertul nr. 1 în si bemol minor op.23 – şi o promiţătoare abordare a penultimei simfonii a lui Piotr Ilici Ceaikovski, constituie marile atracţii ale primului concert al Toamnei Muzicale Arădene, prefaţat de o creaţie semnată de dirijorul invitat, Giuseppe Carannante. Scorci sinfonici, o partitură destinată ansamblului mare orchestral, completează oferta serii simfonice de joi, 3 noiembrie, de la ora 19.00, a cărei tematică principală rămâne creaţia ceaikovskiană. Aceasta este oferta pe care o pune pe tavă Filarmonica de Stat Arad în debutul lunii noiembrie. Totul va debuta pe 3 noiembrie la deja cunoscutul Cerc Militar, casa provizorie a instituţiei de cultură arădene.

Detaliile evenimentului

„Prezent pentru a doua oară pe podiumul de concerte al Aradului, pianistul Fabrizio Soprano este interpretul care se va confrunta cu virtuozitatea compoziţională a partiturii lui Ceaikovski, cea care justifică ecoul extraordinar, pe care romanticul concert pentru pian l-a avut de-a lungul celor 140 de ani de carieră. Capitolul simfonic este reprezentat de cea de a doua dintre simfoniile mature ale compozitorului, cea de a V-a în mi minor op.64, care oferă în perimetrul slav o continuare a simfonismului postbeethovenian. Forţa acestei senzaţionale construcţii muzical-filosofice este detectabilă pe tot parcursul celor patru părţi, considerabile fiind metamorfozările în planul substanţei muzicale, al culorilor şi luminozităţii sau al paletei emoţionale”, sunt detaliile evenimentului de joi, oferite prin intermediul unui comunicat de presă de mai marii Filarmonicii arădene.

Dar iată cum sună, pe scurt, programul serii de joi, 3 noiembrie, de la Sala Cercului Militar (situat pe Bulevardul Decebal nr.19), care oferă concertul sinfonic dirijat de Giuseppe Carannante, cu solist Fabrizio Soprano: Giuseppe Carannante – Viziuni simfonice (p.a.a.), Piotr Ilici Ceaikovski – Concertul nr. 1 în si bemol major pentru pian şi orchestră op.23, Piotr Ilici Ceaikovski – Simfonia a V-a în mi minor op.64.

3 filarmonica1Comentariu

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor