Voluntariat in domeniul sanatatii

De Gabriela Groza
Voluntariat in domeniul sanatatii
Proiectele comunitare realizate de studenţii medicinişti din cadrul UVVG continuă cu „Săptămâna Sănătăţii în Arad”.


ARAD. Asociaţia Studenţilor Medicinişti Arădeni din cadrul Facultăţii de Medicină, Farmacie şi Medicină Dentară a UVVG continuă proiectul medical „Screening judeţean pentru prevenirea şi depistarea precoce a afecţiunilor cardiovasculare şi a diabetului”, care se desfăşoară în parteneriat cu Universitatea de Vest „Vasile Goldiş” din Arad, Consiliul Judeţean Arad, Centrul Cultural Judeţean Arad şi Direcţia de Sănătate Publică Arad.
În primele două etape ale proiectului, au fost desfăşurate cincisprezece acţiuni de prevenţie, patru în diverse locaţii din Municipiul Arad şi unsprezece în localităţi din Judeţul Arad, precum Frumuşeni, Juliţa, Pâncota, Aluniş, Roşia Nouă, Corbeşti, Macea, Curtici, Iratoşu sau Petriş, fiind investigaţi gratuit aproape 700 de pacienţi care, pe lângă analizele medicale, au primit şi materiale informative cu privire la alimentaţia şi stilul de viaţă sănătos, măsuri de prevenţie în perioadele caniculare, riscurile consumului de alcool și tutun, igiena oro-dentară, prevenirea apariţiei cancerului de col uterin, tehnici de autoexaminare şi prevenirea cancerului la sân, prevenirea infecţiilor cu transmitere sexuală, încurajarea practicării sportului şi prevenirea obezităţii.
„Următoarea acţiune de prevenţie de amploare este «Săptămâna Sănătăţii în Arad», unul dintre cele mai importante proiecte de voluntariat din domeniul sănătăţii în România, ajunsă anul acesta la ediţia a IV-a, şi care se va desfăşura în perioada 28-31 Octombrie, între orele 10.00-14.00, la Rectoratul Universităţii de Vest «Vasile Goldiş» din Arad, vineri acţiunea desfăşurându-se în Atrium Mall.
În ultimii ani, peste 15.000 de persoane au beneficiat direct de proiectele întreprinse de Asociaţia Studenţilor Medicinişti Arădeni. Sute de studenţi şi cadre didactice ale Universităţii de Vest «Vasile Goldiş» din Arad se implică activ, an de an, în realizarea acestor proiecte de implicare comunitară de anvergură”, a declarat Sebastian Popescu, preşedintele Asociaţiei Studenţilor Medicinişti Arădeni.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !