Zilele Academice Arădene, la a XXVII-a ediție

De Eugen Rogojan
Reactualizat la:
Zilele Academice Arădene, la a XXVII-a ediție
În perioada 18-21 mai, la Arad se desfășoară ediția cu numărul 27 a Zilelor Academice Arădene, în organizarea Universității de Vest „Vasile Goldiș” (UVVG).

Conferința internațională va reuni în orașul de pe Mureș câteva sute de profesori universitari, studenți și cercetători din peste 15 țări ale Europei. În cadrul conferințelor internaționale, simpozioanelor și workshopurilor științifice au fost înscrise peste 470 de cadre didactice, studenți și cercetători, aceștia susținând un număr de 518 comunicări științifice.

307 lucrări științifice semnate de cadre didactice și cercetători vor fi prezentate în cadrul workshop-urilor, studenții facultăților UVVG, masteranzii și doctoranzii din cadrul celor două școli doctorale urmând să prezinte un număr de 211 lucrări științifice.

Dintre workshopurile științifice internaționale merită amintite „Aplicații laser în medicină și chirurgia dentară”, organizat de către profesori universitari din Italia, „Vasile Goldiș – 155 de ani de la naștere”, organizat de Complexul Universitar de Studii Multiculturale și Patrimoniale și „Pregătirea Marii Uniri de la 1 decembrie 1918 în presa vremii”. În cadrul evenimentelor dedicate Zilelor Academice Arădene vor avea loc și lansări de carte: „Albastru Infinit”, volum de Viviana Milivoievici (Academia Română, Filiala Timișoara) și „Omagiu Marelui Tudor Arghezi la cei 50 de ani de la plecarea sa spre zenit”, un album de desene de Tudor Arghezi, acompaniate de manuscrisele Argheziene. Acesta va fi prezentat de Doina Melania Arghezi.

Pe 20 mai vor avea loc și întreceri sportive între studenții UVVG și elevii liceelor arădene, la fotbal în sală și volei pe nisip. Acestea se vor desfășura în dimineața zilei de sâmbătă, începând cu ora 9, la Baza Sportivă „Constructorul”, de pe Praporgescu nr. 1-3. De la aceeași oră, pe Stadionul Gloria se va desăfșura un cros deschis, dedicat atât studenților UVVG, elevilor liceelor arădene, cât și altor arădeni doritori să participe.

Evenimentele dedicate Zilelor Academice Arădene se încheie pe data de 21 mai. În cadrul unei conferințe de presă, Președintele UVVG, Prof. univ. dr. Aurel Ardelean alături de prorectorul Anca Hermenean au prezentat, pe lângă programul Zilelor Academice, și ultimele realizări ale Universității. Printre acestea se numără vizita unei delegaații mixte a orașului Rottenburg din Germania, realizată la inițiativa UVVG și conferințele pe teme de nutriție umană, organizate de Facultatea de Farmacie a UVVG.

Aceștia au ținut să menționeze și cuvintele de laudă aduse Universității de Vest „Vasile Goldiș” din Arad de către Pavel Năstase, ministrul Educației Naționale, în cadrul vizitei realizate de către acesta în instituția de învățământ săptămâna trecută.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !