Zilele libere sunt obligatorii!

De Valentin Goran
4Comentarii
Zilele libere sunt obligatorii!
ITM aminteşte angajatorilor că prima și a doua zi de Paști, precum și ziua de 1 mai sunt decretate prin lege ca zile libere.

ARAD. Angajații vor beneficia de două zile libere de Paști și de o zi liberă de 1 mai!Angajatorii care nu respectă aceste zile libere vor fi sancționați. Inspectoratul Teritorial de Muncă Arad reamintește agenților economici că prima și a doua zi de Paști (duminică, 12 şi luni, 13 aprilie), precum și ziua de 1 mai sunt decretate prin lege ca zile libere. În cazul în care agenţii economici nu se conformează acestor dispoziţii imperative sunt pasibili de amendă contravenţională de până la 10.000 de lei. Există și execepții de la această regulă, acestea fiind permise unităţilor a căror activitate nu poate fi întreruptă datorită caracterului procesului de producţie sau specificului activităţii. Salariaţilor care lucrează în astfel de unităţi trebuie să li se asigure compensarea cu timp liber corespunzător în următoarele 30 de zile. „În cazul în care, din motive justificate, nu se acordă zile libere, salariaţii beneficiază, pentru munca prestată în zilele de sărbătoare legală, de un spor la salariul de bază ce nu poate fi mai mic de 100% din salariul de bază corespunzător muncii prestate în programul normal de lucru”, a declarat Ecaterina Isac, inspector şef ITM Arad.4Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor