Ziua produselor românești

De Andreea Pintea
3Comentarii
Ziua produselor românești
Ziua naţională a produselor agroalimentare româneşti este marcată, începând din 2017, pe 10 octombrie.

Producătorii autohtoni sunt răsplătiți în fiecare an cu recunoașterea celor din jur de Ziua națională a produselor agroalimentare românești. Înființată în 2017, această zi își propune de fapt să aducă în îi prim-planul agendei agroalimentare pe cei care cultivă, produs și comercializează produse românești. Fiecare Direcție Agricolă din țară organizează diferite acțiuni prin care marchează această zi, având sprijinul Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale.

La Arad, Direcția pentru Agricultură și Dezvoltare Rurală a ales ca în acest an să îi aducă în atenția cumpărătorilor pe producătorii autohtoni din municipiu, dar și din Beliu și Sebiș. Reprezentanții DADR Arad s-au deplasat în piețele din cele trei Arad, Beliu și Sebiș, au stat de vorbă cu producătorii și, poate cel mai important, le-au oferit o pancartă cu mesajul „Produs agroalimentar românesc”. Poate că gestul nu a fost unul mare, dar fiecare producător s-a bucurat să își expună mesajul, iar cumpărătorii putem spune că au fost mult mai bine informați cu privire la originea produselor pe care le achiziționează.

Ce este produsul românesc?

Articolul 2 al legii care reglementează această manifestare, menţionează că, în sensul prezentei legi, „prin produs agroalimentar românesc se înţelege produsul obţinut pe teritoriul naţional din materii prime de bază provenite în proporţie de 100% din fermele din România şi are inscripţionat pe etichetă drapelul României”.

produs romanesc7

produs romanesc

produs romanesc2

produs romanesc3

produs romanesc4

produs romanesc53Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor