Ziua Scolii la „Aurel Vlaicu”

De Vasile Filip
Sâmbătă, 31 mai 2014, se va desfășura ediția a XIV-a a Zilei Școlii Gimnaziale Aurel Vlaicu Arad

ARAD. Pusă sub semnul bucuriei de a fi copil, această zi se vrea specială prin multitudinea, diversitatea și calitatea celor aproape 40 de activități propuse, prin formatul aparte și prin noutate.

Sâmbătă, de la ora 9, va avea loc deschiderea oficială a Zilei şcolii. Această festivitate va oferi prilejul ca încă 120 de elevi să fie remarcaţi pentru rezultatele deosebite obţinute la diferitele concursuri judeţene şi naţionale. Un alt moment cheie este finalizarea proiectului Comisiei diriginţilor – Cadou pentru şcoala mea – un proiect inedit şi foarte apreciat.

De la 9.30, fiecare încăpere va fi pregătită să-și primească oaspeții la activitățile planificate – atât la Școala Gimnazială Aurel Vlaicu Arad cât și la Școala Gimnazială Frații Neuman – structură. Sala profesorală va găzdui expoziții ce ilustrează o parte din proiectele desfăşurate în acest an şcolar, precum şi activităţile ce s-au organizat în Săptămâna altfel – Să știi mai multe, să fii mai bun.

Cei mai mici dintre şcolarii noştri şi-au creat, împreună cu dascălii lor, o lume de basm în care prinţi, prinţese şi zmei se iau de mână pentru a călători în lumea magică a poveştilor. Această lume de poveste se va extinde şi în corpul de legătură unde, personaje îndrăgite de copii, din cărţi mai vechi sau mai noi, au pregătit surprize pentru vizitatori.

Elevii ciclului primar vor sărbători această zi prin ateliere de creație plastică, de creație literară, prin jocuri, concursuri, serbări.

Elevii ciclului gimnazial au pregătit competiții sportive, concursuri de cultură generală, ateliere de orientare școlară și profesională, vizionări de filme artistice şi documentare și multe altele, la fel de interesante și atractive.

Specificul multietnic va fi marcat prin activități în limbile minorităților maghiare și germane. Clasele cu predare în limba maghiară au planificat activităţi ce au ca scop promovarea valorilor și a tradițiilor acestor comunităţi prin ateliere de creație plastică ori cursuri de dansuri populare. Clasele cu predare în limba germană vor cânta şi vor dansa pe ritmuri nemţeşti. Elevii care studiază intensiv limba engleză au lansat deja invitaţii la un rafinat ceai în stil englezesc ori la un fresh american.

Reprezentanți ai Inspectoratului Școlar Județean, ai Consiliului local, și alți oficiali sunt așteptați să ia parte la această sărbătoare alături de elevii și de profesorii Școlii Gimnaziale Aurel Vlaicu Arad.

Taguri: , , ,


0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !