16 compresoare pentru bicicliști

De Valentin Goran
39Comentarii
16 compresoare pentru bicicliști
© FOTO: V. Obşitoş
Municipalitatea a anunțat că cele 88 de platforme și cele 16 stații prevăzute cu compresoare au fost montate.

Ne apropiem de inaugurarea celor 122 de kilometri de piste pentru bicicliști. Aşa că am decis ca astăzi să nu vorbim de marile probleme pe care le-a provocat construirea efectivă a acestor piste, pornind de la decaparea multor străzi bune de pe raza municipiului, până la vopseaua care s-a șters la nici câteva zile după ce a fost suflată pe asfalt și nici despre locurile în care pistele sunt îngrămădite la propriu cu celelalte două benzi de circulație destinate autoturismelor. Din Palatul Administrativ, oricum, totul se prezintă bine. Am decis azi să vorbim de ce s-a mai realizat între timp. Adică de partea plină a paharului. De compresoare de pildă. După ce va fi realizată recepția acestei lucrări și după ce bicicliștii vor pedala pe pistă, vor dispune de 88 de platforme pentru popas și de 16 stații prevăzute cu compresoare pentru reglarea presiunii în roți. Iar asta e o veste bună. „Cu fonduri europene, Municipalitatea a realizat rețeaua urbană pentru piste de bicicliști, în lungime de 122 de kilometri. Rețeaua dispune de toată infrastructura dedicată cicliștilor, inclusiv la nivel de marcaje și semaforizare, cât și amenajarea a 88 de locuri de popas pe toate traseele și a 16 stații pentru reglarea presiunii pneurilor”, a declarat Corina Drăghici, purtătorul de cuvânt al Primăriei Municipiului Arad.

Telefonul cititorului, opinia arădenilor

Aceste platforme, care au fost subiectul de discuție al multor arădeni, sunt formate dintr-o bancă, un coș de gunoi și un rastel pentru biciclete. Problemele identificate de arădeni sunt mai multe și ne-au fost comunicate pe adresa redacției Jurnal arădean/Aradon. La capitolul bănci, pe lângă aspectul estetic urât, materialul metalic nu permite nici vara și nici iarna să te așezi pe ele, ne spun cititorii noștri. Vara vor fi fierbinți, iar iarna înghețate. Coșurile de gunoi sunt fixe și astfel nu pot fi debaraste decât dacă sacii de plastic nu sunt furați! Dacă sacii nu vor rămâne în coșuri, muncitorii societății care se va ocupa de debarasarea gunoaielor din cele 88 de coșuri, vor avea ce lucra. Şi nu oricum, ci cu mâna. Greu de imaginat, având în vedere că platformele sunt împrăștiate pe toată raza municipiului, inclusiv pe digul din Pădurea Ceala. Dar și poziționarea unora dintre aceste platforme e cu probleme: unele sunt montate fără cap sau sunt poziționate greșit.

Aşteptăm recepţia

În atare condiţii şi cu enumerarea tuturor acestor probleme, cel mai mare câștig al celor 122 de km de piste rămân cele 16 stații de compresoare. Așteptăm cu interes recepția acestei lucrări pentru a vedea câte din problemele semnalate de arădeni şi de noi au fost luate în calcul. Totul la jumătatea acestui an, când este preconizată recepția.39Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor