192 de aradeni au fost depistati muncind la negru

De Diana Dutu
192 de aradeni au fost depistati muncind la negru
În luna ianuarie 2015, ITM Arad a depistat patru angajatori care practicau munca fără forme legale.

ARAD. Munca la negru e mereu la modă, indiferent de sezon. În luna ianuarie a acestui an, de pildă, inspectorii de muncă din cadrul ITM Arad au depistat patru angajatori care practicau munca fără forme legale. Au fost identificate 192 de persoane, dintre care 98 femei, muncind fără forme legale.
„Cei patru angajatori au primit la muncă mai mult de cinci persoane care desfăşurau activitate fără forme legale de angajare. Fapta lor constituie infracţiune, încălcând astfel dispoziţiile art.264 alin.4 din L.53/2003 respectiv «constituie infracţiune şi se sancţionează cu închisoare de la 3 luni la 2 ani sau cu amendă penală primirea la muncă a mai mult de 5 persoane, indiferent de cetăţenia acestora, fără încheierea unui contract individual de muncă»” – precizează Ecaterina Isac, inspector şef al ITM Arad. Ea le reaminteşte persoanelor care prestează muncă fără încheierea unui contract individual de muncă că pot fi sancţionate de inspectorii de muncă cu amendă de la 500 lei la 1.000 lei.
Şi pentru că a venit vorba de amenzi, amintim că luna trecută inspectorii de muncă arădeni au aplicat 284 de sancţiuni contravenţionale, din care 189 de sancţiuni au fost aplicate de corpul de control relaţii de muncă şi 95 de sancţiuni au fost aplicate de corpul de control securitate şi sănătate în muncă. Valoarea sancţiunilor contravenţionale aplicate s-a ridicat la 154.500 lei.

Taguri: , , ,


0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !