250 de arădeni au spus „nu” cardului de sanatate

De Alin Gherasim
3Comentarii
250 de arădeni au spus „nu” cardului de sanatate
Din totalul de aproximativ 328.000 de carduri naţionale de sănătate tipărite pentru judeţul nostru, 250 au fost refuzate în mod oficial.

Religia sau alte motive personale i-au împins pe 250 de arădeni să refuze cardurile naţionale de asigurări de sănătate, a anunţat Bianca Găicean, purtătorul de cuvânt al Casei de Asigurări de Sănătate Arad (CAS). Aceştia au făcut o cerere prin care au anunţat că nu vor să îşi ridice cardurile. Cum vor demonstra aceştia că, totuşi, sunt asiguraţi? „Aceştia pot solicita CAS adeverinţe care să ateste calitatea de asigurat. Aceste adeverinţe sunt valabile timp de trei luni de zile de la data emiterii lor”, a spus Găicean. Pentru judeţul Arad au fost emise aproximativ 328.000 de carduri naţionale de sănătate. Aceste carduri ajung la locuitorii judeţului nostru care au vârsta de peste 18 ani. Poşta a distribuit 287.900 de carduri, iar de la sediul CAS au fost ridicate alte 9.000 de carduri. „Într-un fel, ne bucurăm. Pentru că arădenii care nu au solicitat cardurile nu s-au îmbolnăvit din luna mai şi până acum. Dar, totodată, ne încărcăm activitatea cu cardurile care au rămas la CAS”, a spus purtătorul de cuvânt al instituţiei.3 cas

Pierdute şi eronate

Din luna mai şi până în prezent, au fost declarate pierdute sau furate 1.500 de carduri naţionale de sănătate. Alte 1.800 au fost tipărite cu date eronate. În ambele cazuri, arădenii care au sesizat furturile sau greşelile vor primi alte carduri. Singura diferenţă este că cei aflaţi în prima categorie, adică cei care le-au pierdut sau le-au fost furate, vor trebui să achite câte 15,5 lei. La sediul CAS mai sunt, în prezent, 11.000 de carduri care aşteaptă să fie ridicate.

Se tipăresc continuu

Eliberarea cardurilor de sănătate este un proces continuu, după cum a anunţat Bianca Găicean. „Pe măsură ce arădenii împlinesc 18 ani, cardurile lor sunt tipărite. Tinerii nu trebuie să depună cerere pentru că sistemul trimite automat comanda pentru tipărirea cardului odată ce vârsta de 18 ani a fost împlinită de către beneficiar”, a mai explicat purtătorul de cuvânt al CAS.3Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor