28.800 de kilograme de lesuri

De Adriana Barbu
2Comentarii
Buget nou pentru câinii comunitari Foto; JA
Buget nou pentru câinii comunitari Foto; JA
În buget s-au propus 110.000 lei pentru transportul, neutralizarea şi distrugerea în condiţii eco a cadavrelor de animale adunate de pe domeniul public.

Arad. Multe cadavre de animale într-un singur an. În kilograme, e vorba, pentru anul 2015, de nu mai puţin de 2.300 – 2.400 de kilograme pe lună, deci undeva pe la 28.800 de kilograme pe an. O cifră pe care o poţi afla din propunerea bugetară din acest an, propunere menită să acopere achiziţionarea de servicii de transport, neutralizare şi distrugere în condiţii ecologice a deşeurilor animale de pe domeniul public. Se propun 110.000 lei pentru realizarea acestei îndeletniciri în anul 2015, banii fiind calculaţi în funcţie de numărul cadavrelor de animale de anul trecut.

În anii trecuţi, aproximativ 1.500 kg pe cadavre pe lună din totalul de 2.300 sunt câinii dela adăpostul Primăriei de pe Bodrogului. În cele mai multe dintre cazuri e vorba de leşuri de animale bolnave, uneori de cele găsite pe străzi, iar alteori de cele pe care arădenii le aduc la adăpost.

Fără lege

Chiar şi dacă numărul cadavrelor e mare, de eutanasiat au scăpat toţi câinii din Arad. Nu-i mai eutanasiem, nu încercăm să le mai reducem numărul, ci ne ocupăm de ei, indiferent câţi vor fi. Legile încă le dispută soarta prin instanţe, aşa că până atunci au scăpat de eutanasiere. Până când justiţia va stabili care va fi exact soarta câinilor vagabonzi, în bugetul Aradului, adică din banii locuitorilor urbei, s-au prevăzut mai mulţi bani pentru „achiziţionarea de servicii de gestionare a câinilor fără stăpân, pentru anul 2015. Semn că „stăm bine” la capitalul câini, numărul lor fiind probabil tot mai mare. S-au cerut pentru serviciile oferite câinilor fără stăpân nu mai puţin de 840.000 de lei în acest an şi, cel mai mai probabil, această sumă va fi şi aprobată.

50 de locuri noi

Cererea formulată de Serviciul Edilitar/ Compartimentul Mediu vine însoţită de explicaţii: numărul mare de câini fără stăpân prinşi, adăpostiţi, vaccinaţi, sterilizaţi în cursul anului 2014 şi pericolul pe care aceştia îl reprezintă pentru populaţie. Tot aici se mai arată şi intenţia de a extinde capacitatea de adăpostire a câinilor fără stăpân de la 250 de locuri la 300 de locuri, tot un semn că patrupedele sunt tot mai multe prin oraş.2Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor