Agricultorii isi pot vinde marfa!

De Simion Todoca
1Comentariu
Au primit răspuns prompt Foto : JA
Au primit răspuns prompt Foto : JA
ARAD. În urma sesizărilor făcute de viceprimarul orașului Pecica, Miodrag Stanoiov și a senatorului de colegiu, Constantin Traian Igaș, situația care bloca comercializarea produselor din sectorul agricol, de către fermieri persoane fizice, a fost remediată.

Modificările aduse Legii nr. 145 pentru stabilirea unor măsuri de reglementare a pieței produselor din sectorul agricol au generat o bulversare atât pentru cei care își desfășoară activitatea în acest domeniu cât și pentru autoritățile locale care nu aveau procedurile de eliberare a noilor documente prin care fermierii persoane fizice puteau să iși comercializeze produsele. Astfel, certificatele de producător emise conform vechii legi își pierd valabilitatea după 180 de zile de la data intrării în vigoare a noii legi și sunt înlocuite de alte două documente: atestatul și certificatul de producător.

“În 22 ianuarie am transmis o adresă Ministrului Dezvoltării Regionale și Ministrului Agriculturii în care am solicitat elaborarea cât mai rapidă a normelor de aplicare a legii pentru a oferi autorităților locale cadrul legislativ de eliberare a carnetele de comercializare. Deși răspunsul mi-a fost transmis în februarie, m-am bucurat să văd că solicitările și sesizările au produs efecte la numai 5 zile după ce am transmis adresa oficială, astfel încât la 27 ianuarie a fost emis ordinul comun referitor la regimul carnetelor de comercializare a produselor din sectorul agricol” declară senatorul arădean, Igaș Traian Constantin.

Viceprimarul orașului Pecica, Stanoiov Miodrag, cel care a sesizat problema atât presei cât și senatorului de colegiu, este de părere că orice lege trebuie să intre în vigoare odată cu publicarea normelor de aplicare pentru că altfel produce dezechilibre, cum a fost și cel creat de modificările la Legea nr. 145.

“Mă bucur că le putem da o veste bună fermierilor pecicani. Am primit ordinul pentru eliberarea carnetelor de comercializare, am făcut deja demersurile către Consiliul Județean Arad și le-am transmis necesarul de formulare pentru a putea da comanda la Compania Națională “Imprimeria Națională”. Le așteptăm cât mai repede pentru a le putea transmite agricultorilor. Țin să îi mulțumesc senatorului nostru pentru sprijinul acordat în rezolvarea acestei probleme” declară viceprimarul Miodrag Stanoiov.1Comentariu

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor