Aparatură de 565.000 de lei pentru Secţia Chirurgie II a Spitalului Judeţean

De Diana Dutu
16Comentarii
Aparatură de 565.000 de lei pentru Secţia Chirurgie II a Spitalului Judeţean
© FOTO: Valentin Goran
Prin bunăvoinţa şi buna colaborare dintre Consiliul Judeţean şi Primăria Municipiului Arad.

Unde-s doi puterea creşte! Consiliul Judeţean şi Primăria Arad şi-au dat mâna, iar în urma acestui parteneriat a câştigat Spitalul Judeţean. În speţă Secţia Clinică Chirurgie II a unităţii medicale şi, indirect, arădenii care la un moment dat, independent de voinţa lor, ajung să se interneze în cadrul acestei secţii.

565.000 de lei este suma pe care Consiliul Judeţean şi Primăria au decis să o investească – 50:50 – în achiziţia de echipamente şi aparatură medicală pentru dotarea Secţiei Chirurgie II. Astfel, pentru una din cele două săli de operație s-au achiziționat: masă de operație, lampă scialitică smart, cu două cupole, turn de laparoscopie de ultimă generație, electrocautere cu funcții multiple, două bucăți, sistem electric UPS (care oferă protecție și autonomie aparaturii din sala de operație), aspiratoare chirurgicale fum (două bucăți), aparat cu ultrasunete, pentru decontaminare, aspirator chirurgical.

De asemenea, pentru ambele săli de operație din cadrul Secției Clinice Chirurgie II a fost achiziționat mobilier specific, realizat integral din inox. Este vorba de: 4 mese Mayo, 2 mese pentru trusele de instrumentar, patru scaune pentru chirurgi, 4 mese pentru transfer instrumentar, 2 scărițe.

Pe lângă dotarea cu echipamente şi aparatură, s-a avut în vedere şi amenajarea spațiilor din cadrul secției. Pe parcursul anului trecut, s-a refăcut și tâmplăria PVC (uși și ferestre), iar saloanele de la Chirurgie II au fost dotate cu aparate de aer condiționat și cu frigidere.

„Mulțumim Consiliului Județean Arad și Primăriei Municipiului Arad pentru ajutorul financiar acordat pentru dotarea Secției Clinice Chirurgie II. Mulțumesc doamnei dr. Hornung Edit, medic primar șef secție, domnului dr. Alexandru Dumnici și întregii echipe medicale, care s-a implicat în acest proiect. Astăzi, medicii care își desfășoară activitatea în cadrul secției au la dispoziție, în sala I de operație aparatură modernă și performantă care le facilitează în mod considerabil activitatea. Sperăm ca în perioada următoare și sala II de operații să fie utilată cu aparatură și echipamente medicale performante pentru ca pacienții noștri să beneficieze de cele mai bune tratamente și servicii în cadrul secției” – a declarat ec. Carmen Lucuța, manager al Spitalului Clinic Județean de Urgență Arad.

Proiecte

Conducerea spitalului are de gând să achiziţioneze şi alte aparate pentru Secţia Chirurgie II. Şi anume: un aparat de radiologie mobil, un C-ARM digital, o lampă scialitică, o lampă UVB și un harmonic scalpel. De asemenea, se doreşte schimbarea mobilierului din saloane, constând în paturi și noptiere. Pe termen lung, primarul Gheorghe Falcă a anunţat că Municipalitatea intenţionează să reabiliteze toate clădirile care aparţin fostului Spital Municipal.16Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor