Arădenii vor plăti parcarea la Gară

De Valentin Goran
12Comentarii
FOTO: V.G.
FOTO: V.G.
Igienizarea parcării din faţa gării, care a dus la interzicerea accesului maşinilor, a avut şi un alt scop: pregătirea pentru taxarea parcării!

Au trecut peste 40 de zile de când parcarea din partea stângă a Gării CFR Arad – cum te uiți spre gară – , a fost închisă pentru igienizare. „Operaţiunea” s-a făcut rapid, căci nu a fost vorba de modernizare sau curăţenie generală, dar parcarea a rămas tot închisă. În tot acest timp, arădenii au formulat multe întrebări cu privire la această situație. Am întrebat şi noi pe cine am găsit prin zonă și tot nu am primit niciun răspuns. Totul părea să se întâmple la secret, deşi era în văzul lumii: închiderea parcării a făcut ca zeci de autoturisme să fie parcate cât se poate de ilegal în vecinătatea zonei interzise şi să creeze o imagine haotică în peisajul gării. Într-un final, am aflat: se va plăti taxă de parcare la gară. Însă nu ne-a fost uşor. După ce ne-am lovit de multe uşi închise, am decis că e cazul să trimitem adrese oficiale, pentru că altfel nu am fi aflat ce se întâmplă acolo. Cine a închiriat cele două parcări? De ce parcarea e în continuare închisă? Va fi amenajată parcare cu plată sau nu? Ce sumă va trebui să plătim dacă vom parca la gară?

Adresă către CFR

Adresa prin care am formulat întrebarea către Compania Națională de Căi Ferate CFR SA a fost trimisă pe data de 5 aprilie. În această adresă am solicitat copii ale contractelor prin care CFR Timișoara a închiriat cele două parcări din fața Gării CFR Arad. „Cele două spaţii cu destinaţia parcare din zona staţiei CF Arad au fost închiriate, prin licitaţii publice, de Sucursala Regională CF Timişoara societăţii SC Inter DGV Business SRL”, se arată în adresa trimisă de CFR SA către redacţia noastră.

Societatea câștigătoare

Societatea SC Inter DGV Business SRL a participat la licitație pe 31 ianuarie 2014 pentru închirierea spațiului cu destinație parcare auto cu o suprafață de aproximativ 1.500 de metri pătrați, aici fiind incluse ambele parcări din fața gării CFR Arad. „Societatea care a respectat condiţiile de participare la licitaţie – achiziţionarea caietului de sarcini, achitarea taxei de participare, garanţia de asigurare şi participare – a fost declarată câştigătoare şi s-a încheiat contractul de închiriere nr.2/2014, cu valabilitate de 5 ani pentru perioada 14.02.2014 – 13.02.2019”, ne mai spun reprezentanții CFR. Aşa că de prin iarnă, Inter DGV Business SRL cu sediul în Târgu-Jiu, județul Gorj, va administra parcările cu pricina. Domeniul principal de activitate al acestei societăți este comerțul cu piese și accesorii pentru autovehicule, dar se pare că firma se pricepe şi la parcări. Pe bani, desigur, dacă tot au licitat pentru ele, şi nu pe gratis cum era până acum.

Parcare cu plată

Reprezentanții firmei Inter DGV Business SRL din Târgu-Jiu ne-au direcţionat spre domnul Orban Ferencz din Arad, care a primit o procură din partea administratorului firmei pentru a semna contractul cu CFR Timișoara. Totul, pentru a ne răspunde la întrebările: Va fi sau nu amenajată parcare cu plată? Care vor fi tarifele de acces în parcare? Este vreo legătură între societățile Inter DGV și J&R Car Romania, mașinile celei din urmă societăți fiind singurele care au acces în acest moment în parcarea închisă din fața Gării CFR Arad?

„Eu am fost doar împuternicit să semnez contractul. Am vorbit cu administratorul societății Inter DGV Business care a luat decizia să închidă parcarea. Vorbim de o parcare privată. În fața Gării CFR Arad se va amenaja parcare cu plată. Prețurile vor corespunde cu cele aplicate de Primăria Municipiului Arad. Adică pentru o oră aproximativ 1,5 – 2 lei. Încă nu se știe exact. Am avut o discuție cu administratorul firmei Inter DGV, iar acesta a spus că nu vrea să meargă cu prețuri mai mari și că vrea să respecte aceleași prețuri practicate pentru parcare în municipiu. Și pentru locatari, va fi respectat același preț abonament pe an la fel ca și prețurile practicate de Municipalitate. Nu există nicio legătură între firma Inter DGV Business și Autogara J&R Car România. Sunt alți administratori”, ne-a răspuns Orban.

Cu taxa la privaţi

Ce ne aşteaptă? Vă spunem noi după mai bine de o lună de la momentul închiderii parcării pentru…. igienizarea zonei? Vor fi amenajate parcări, montate bariere și veţi plăti pentru a parca în fața Gării CFR Arad. Locatarii din zonă, care au semnate contracte pentru parcarea rezidenţială, vor plăti de acum pentru abonamente societăţii care a câştigat la licitaţie parcările din faţa Gării CFR, nu Primăriei.12Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor