Aradul reprezentat in Belgia

De O.E.
Aradul reprezentat in Belgia
BRUXELLES. A fost prezent la Bruxelles pentru a participa la cea de a 102-a Sesiune plenară a Comitetului Regiunilor (COR). Gheorghe Falcă, primarul Aradului a participat la festivitatea organizată cu ocazia preluării preşedinţiei Uniunii Europene de către Lituania.

Pregătiri pentru forum

De asemenea, primarul Gheorghe Falcă a fost prezent la o întâlnire de lucru cu ambasadorul României în Belgia, Excelenţa sa Ştefan Tinca. Tema discuţiilor a constituit-o pregătirea celui de-al patrulea Forum al Cooperării Descentralizate România-Belgia, care va avea loc la Leuven (Belgia), în perioada 25-27 octombrie. „Am participat, împreună cu colegii din delegaţia României, la o discuţie cu Execelenţa Sa Ştefan Tinca pentru a pune la punct detaliile organizatorice pentru Forumul din această toamnă. Ultimul forum al descentralizării a avut loc la Arad, în anul 2010, şi s-a axat pe proiecte concrete între autoritățile locale, instituții şi ONG-uri din ambele țări şi pe schimbul de lecții învăţate despre politicile publice şi politicile comunitare. Relațiile dintre România şi Belgia, la nivel local şi regional sunt foarte diversificate şi dinamice, de aceea pentru noi forumul din luna octombrie are o importanţă deosebită”, afirmă Gheorghe Falcă. Edilul Aradului a anunţat că intenţionează să participe la cel de-al patrulea Forum de la Leuven şi că va avea o prezentare în cadrul atelierelor de lucru. 

Ordinea de zi

Pe ordinea de zi a şedinţei COR din 3 iulie a mai figurat adoptarea avizelor pentru următoarele proiecte: Lucrătorii frontalieri: evaluarea situaţiei la 20 de ani de la crearea pieţei unice-probleme şi perspective; oraşe şi comunităţi inteligente-Parteneriatul european pentru inovare; plan de acţiune privind e-sănătatea 2012-2020-asistenţă medicală inovatoare pentru secolul XXI.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !