aradon.ro Web analyticsAradul reprezentat in Belgia

BRUXELLES. A fost prezent la Bruxelles pentru a participa la cea de a 102-a Sesiune plenară a Comitetului Regiunilor (COR). Gheorghe Falcă, primarul Aradului a participat la festivitatea organizată cu ocazia preluării preşedinţiei Uniunii Europene de către Lituania. <h2>
Scris de O.E. - BRUXELLES. A fost prezent la Bruxelles pentru a participa la cea de a 102-a Sesiune plenară a Comitetului Regiunilor (COR). Gheorghe Falcă, primarul Aradului a participat la festivitatea organizată cu ocazia preluării preşedinţiei Uniunii Europene de către Lituania. <h2>

Pregătiri pentru forum

De asemenea, primarul Gheorghe Falcă a fost prezent la o întâlnire de lucru cu ambasadorul României în Belgia, Excelenţa sa Ştefan Tinca. Tema discuţiilor a constituit-o pregătirea celui de-al patrulea Forum al Cooperării Descentralizate România-Belgia, care va avea loc la Leuven (Belgia), în perioada 25-27 octombrie. „Am participat, împreună cu colegii din delegaţia României, la o discuţie cu Execelenţa Sa Ştefan Tinca pentru a pune la punct detaliile organizatorice pentru Forumul din această toamnă. Ultimul forum al descentralizării a avut loc la Arad, în anul 2010, şi s-a axat pe proiecte concrete între autoritățile locale, instituții şi ONG-uri din ambele țări şi pe schimbul de lecții învăţate despre politicile publice şi politicile comunitare. Relațiile dintre România şi Belgia, la nivel local şi regional sunt foarte diversificate şi dinamice, de aceea pentru noi forumul din luna octombrie are o importanţă deosebită”, afirmă Gheorghe Falcă. Edilul Aradului a anunţat că intenţionează să participe la cel de-al patrulea Forum de la Leuven şi că va avea o prezentare în cadrul atelierelor de lucru. 

Ordinea de zi

Pe ordinea de zi a şedinţei COR din 3 iulie a mai figurat adoptarea avizelor pentru următoarele proiecte: Lucrătorii frontalieri: evaluarea situaţiei la 20 de ani de la crearea pieţei unice-probleme şi perspective; oraşe şi comunităţi inteligente-Parteneriatul european pentru inovare; plan de acţiune privind e-sănătatea 2012-2020-asistenţă medicală inovatoare pentru secolul XXI.

0 Comentarii

Your email address will not be published. Required fields are marked *

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici!

  Local

  O lună de... distanţă în relaţia arădenilor cu Primăria
  ARAD. În perioada 25 octombrie - 24 noiembrie, accesul contribuabililor în incinta Primăriei Municipiului Arad, precum și în sediile structurilor subordonate este permis doar pe baza certificatului verde care atestă vaccinarea, trecerea prin Covid sau rezultatul negativ al unei testări recente, în conformitate cu Hotărârea de Guvern nr. 1013 din 22 octombrie 2021.

  Local

  Îndemn la folosirea mijloacelor online de comunicare și a celor electronice de plată
  Recomandarea vine în contextul accesului restricţionat la sediul Direcţiei Venituri, determinat de pericolul infectării cu coronavirus.

  Local

  Vot pentru plafonarea curentului şi gazelor
  Deputaţii arădeni Sergiu Bîlcea şi Glad Varga anunţă că au votat pentru plafonarea și compensarea prețului curentului și gazelor.

  Local

  Europarlamentarul Vlad Botoș cere anchetă europeană privind știrile false
  Scrisoare oficială adresată Comisiei Europene pentru combaterea campaniei de știri false cu privire la pandemia de COVID-19. 10

  Local

  Se licitează primul Fast Park! Vezi care este prețul de pornire pentru un loc de parcare
  Recons anunță preluarea cererilor pentru cele 112 locuri de parcare disponibile în Fast Park 3 din Micălaca. 2

  Local

  Acces doar cu certificat verde în Compania de Apă
  Şi accesul în Compania de Apă Arad va fi interzis celor care nu sunt vaccinaţi sau nu au trecut oficial prin boală. 6

  România

  Legea pentru compensarea facturilor la curent electric și gaze naturale a fost adoptată 
  Legea pentru compensarea facturilor la curent electric și gaze naturale a fost adoptată de Parlament.

  România

  Certificatul verde respins la limită, în  Senat
  Senatul a respins obligativitatea certificatului verde la locul de muncă. Proiectul a primit 67 de voturi pentru, 60 împotrivă și 2 abtineri. Pentru a fi aprobat erau necesare 69 de voturi pentru. 15

  UT Arad

  Cu Mioveniul se joacă sâmbătă, 6 noiembrie
  ARAD. A fost definitivat programul rundei cu numărul 15 din Liga 1 la fotbal, ultima a turului sezonului 2021-2022, una în care UTA joacă sâmbătă, 6 noiembrie, de la ora 17,30, la Mioveni.

  aradon.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

  Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.