Aradul, terorizat de cainii fara stapan

De Alin Gherasim
Reactualizat la:
27Comentarii
Aradul, terorizat de cainii fara stapan
ARAD. Situaţia câinilor fără stăpân tinde să degenereze în Arad chiar dacă la nivel de declarații municipalitatea nu consideră că este o problemă serioasă pentru cartierelele orașului.

Un episod aproape atroce s-a petrecut noaptea trecută aproape de centrul orașului. Pe strada Academia Teologică, fosta Paroşeni, o haită de şapte câini a pornit la vânătoare. Flămânzi și mulți, aceştia au vânat, au ucis şi au mâncat mai multe pisici care se aflau pe stradă. Cititorul nostru care a văzut întreaga scenă s-a îngrozit: ura și bestialitatea cu care câinii au atacat bietele pisici, și ele tot fără stăpân, putea fi îndreptată fără nici un dubiu asupra trecătorilor. Din fericire, nici un picior de om nu era în zonă în acel moment. Câinii au sfâşiat bietele animale cu apucăturile unei haite de lupi, au vânat pisică după pisică şi au lăsat în urma lor mai multe leşuri, cele mai multe dintre ele sfâşiate şi devorate.

„Acum a fost vorba despre pisici. Dar putea fi vorba despre o persoană care venea spre casă, un om care nu putea să facă faţă unei haite de şapte câini”, ne-a spus unul dintre locuitorii străzii Paroşeni. Şi pe bună dreptate, omul are tot dreptul să îşi facă griji. După ce a ucis pisicile, haita de câini a plecat şi şi-a căutat noi victime în zona Pieţei Catedralei.


Considerati situatia cainilor fara stapan o problema serioasa pentru Arad?

Vezi Rezultatele
Loading ... Loading ...

 

Ce fac hingherii?

În tot acest timp, cei responsabili de stârpirea animalelor fără stăpâni (sau măcar de sterilizarea lor) ridică din umeri şi aşteaptă… sesizări. Doar că, potrivit cititorilor din zona Paroşeni, la numărul de telefon al adăpostului de câini nu răspundea nimeni aseară. Poate că funcţionarii de la birouri au impresia că Aradul are câini vagabonzi numai între orele 8:00 şi 16:00, cât ţine programul lor de lucru. Din nefericire, câinii ies pe străzi şi fac victime şi înainte de ora 8:00, dar şi după ora 16:00. Probabil că avem nevoie de o tragedie asemănătoare celei petrecute anul trecut la Bucureşti, când un copil a fost sfâşiat de câini aproape sălbatici, pentru ca autorităţile noastre să îşi scoată capul de la cutie şi să iasă la vânătoare. Şi să vâneze asemeni câinilor de pe Paroşeni. Iar, în ceea ce priveşte iubitorii de animale care „trag cu dinţii” pentru a proteja câinii, dar, de fapt, nu fac mai nimic, aceştia ar trebui să se gândească la faptul că şi acele pisici care au murit în chinuri groaznice, muşcate de zeci de ori de câinii sălbătici, erau de asemenea… animale. Este inadminsibil ca animalele să aibe mai multe drepturi decât oamenii, ca animalele să fie mai protejate decât oamenii, ca animalele să fie puse deasupra drepturilor și siguranței oamenilor.27Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor