Aradul va avea patinoar acoperit

De Diana Dutu
9Comentarii
Aradul va avea patinoar acoperit
Investiţia se ridică la patru milioane de lei şi va putea fi executată pe durata a şase luni.

Municipalitatea intenţionează să acopere patinoarul artificial din Subcetate. Consilierii locali municipali sunt chemaţi, miercuri, să aprobe studiul de fezabilitate pentru investiţia care se ridică la patru milioane de lei.

„Se va acoperi suprafaţa destinată activităţii sportive (patinoar în sezonul rece sau teren multifuncţional în rest) cu închideri uşoare, prefebricate şi demontabile, care să aibă un minim impact asupra terenului adiacent; se vor integra funcţional şi estetic corpurile anexă existente în prezent. Astfel, atractivitatea patinoarului va creşte pe timp de iarna prin ridicarea gradului de confort, iar pe timp de vară va putea fi folosit asemănător unei săli de sport minimale” – se arată în expunerea de motive ce însoţeşte proiectul de hotărâre.

Detalii tehnice

Construcţia propusă va avea un sistem structural autoportant tip hală semirotundă, realizat din arce galvanizate alcătuite din module ambutisate galvanizate. Acestea vor fi încastrate în infrastructură de beton armat, ridicată pe contraforţi deasupra terenului cu trei metri, pentru obţinerea unui spaţiu de ventilare naturală în sezonul cald. Zona de legătura dintre cele două clădiri va fi executată cu structură metalică uşoară tip ţeavă metalică pătrată, cu fundaţii tip platform betonată. Închiderile frontoanelor laterale se vor realiza din panouri casetate susţinute de o structură metalică. Închiderile lungimilor se propun a se realiza din panouri sandwich amovibile, pentru a putea deschide construcţia în sezonul cald şi a beneficia de ventilare naturală pe toată lăţimea.

Se propune o învelitoare autoportantă semirotundă, cu arce alcătuite din profile galvanizate ambutisate; astfel se vor colecta apele pluviale pe lateralele clădririi, prin rigole, către sistemul de pluvial gravitaţional, care le va deversa în râul Mureş după filtrarea acestora prin denisipatorul prevăzut.

Şase luni

Investiţia din Subcetate se va realiza pe durata a şase luni, strict execuţiei acoperişului fiindu-i alocate 75 de zile.9Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor