Atenţie la reevaluarea lui Văcean

De Adriana Barbu
1Comentariu
Sindicalitşii au „bifat” şi prima grevă generală de la Filarmonică Foto: JA
Sindicalitşii au „bifat” şi prima grevă generală de la Filarmonică Foto: JA
ARAD. Sindicaliştii din Filarmonica de Stat Arad cer viitoarei comisii de evaluare a managerului (oricare ar fi ea) să ţină cont de toate evenimentele petrecute în instituţie în ultimele luni.

Arad. Nu sunt limpezi apele la Filarmonică. Cel puţin nu pentru Sindicatul Artiştilor Interpreţi din Filarmonica de Stat Arad, care spun că veştile despre soarta instituţiei lor sunt la categoria zvonuri şi că lipseşte cu desăvârşire comunicarea oficială. Într-un comunicat de presă remis de sindicalişti aceştia precizează printre altele că evaluarea managementului Alin Văcean s-a încheiat prin acordarea unei note sub cea de trecere, dar că nota nu a fost făcută publică niciodată, pe piaţă fiind aruncate trei variante de notare. Tot aici se aminteşte de reevaluarea lui Alin Văcean, despre care sindicaliştii spun că nu ştiu nimic oficial sau de raportul comisiei de verificare care a fost creată după greva generală din noiembrie – decembrie 2014 şi a cărei concluzii nu au fost nici ele prezentate public. În atare condiţii, sindicaliştii au decis să reamintească opiniei publice şi viitoarei comisii care va analiza activitatea managerului Văcean că războiul din această instituţie a început după ce s-a modificat unilateral programul de muncă al angajaţilor, din cauza inexistenţei Contractului Colectiv de Muncă, valabil pe o perioadă de trei ani, a lipsei de activitate a Consiliului Artistic, a negocierilor de pace blocate care au mers, după insulte, jigniri şi ameninţări, până la declanşarea primei greve generale din istoria Filarmonicii de Stat Arad.

În susţinerea cererii lor, sindicaliştii au amintit de faptul că situaţia de la Filarmonică a fost sesizată Ministerului Culturii, care a trimis o notificare Primăriei Arad (rămasă până astăzi fără rezultat), sau faptul că peste două mii de arădeni s-au solidarizat cu angajaţii instituţiei de cultură semnând petiţia prin care se cerea îndepărtarea managerului. În încheiere, sindicaliştii cer „ca la reevaluare să se ţină seama şi de aceste elemente, care au avut şi au un efect distructiv asupra Filarmonicii şi vieţii culturale a oraşului”.1Comentariu

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor