Au renuntat la greva

De Monica Ardelean
Au renuntat la greva
Angajații grădiniței PP1 au renunțat la greva japoneză după ce a venit aprobarea pentru deblocarea posturilor.

ARAD. Angajații grădiniței PP1 au renunțat din această dimineață la greva japoneză pe care au declanșat-o pe data de 16 octombrie. Motivul invocat: imposibilitatea continuării activității din lipsă de personal. Exista aprobarea din partea Inspectoratului Școlar Județean pentru angajări, dar nu exista aprobarea din partea Primăriei Arad pentru organizarea de concurs din lipsă de fonduri. Bugetul grădiniței nu permitea angajări și era nevoie de o suplimentare de fonduri. Acestea au venit de la București, după intervenția Prefecturii și a IȘJ Arad, după ce cadrele didactice au declanșat greva japoneză.
A urmat o ședință extraordianară a Consiliului Local Arad care a aprobat organizarea concursului pentru PP1 și, în cele din urmă, s-a dat undă verde concursului. Aprobarea a venit chiar pentru mai multe norme decât cele aprobate inițial. Dacă în momentul grevei se discuta de 2 norme și jumătate, pe parcursul derulării protestului conducerea unității a obținut suplimentarea până la cele 3, 25 norme. „La toate unitățile din subordinea grădiniței cu personalitate juridică PP1 vor fi reîntregite normele existente și va fi organizat concurs pentru jumătate de normă la cele două grădinițe cu program normal (PN1 și PN 27), o jumătate de normă la PP12 și o normă la PP1”, a precizat directorul unității, Tatiana Ifju.
Este prima unitate școlară care a făcut grevă pentru a obține aprobarea pentru deblocarea posturilor pentru personal nedidactic. Și primii care au obținut aprobarea prin suplimentarea fondurilor.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !