Au renunţat la Policlinica CFR

De Alin Gherasim
4Comentarii
Au renunţat la Policlinica CFR
© Clădirea de pe Milea FOTO: A.G.
Consiliul Judeţean nu a mai preluat fosta Policlinică CFR pentru că imobilul este vechi şi în stare proastă.

Deşi fosta Policlinică CFR părea o variantă bună, în contextul în care Spitalul Judeţean Arad suferă de o lipsă acută de spaţii, s-a renunţat la preluarea clădirii respective. Povestea Policlinicii CFR care trebuia să ajungă în curtea Consiliului Judeţean Arad (CJA) a început în anul 2014. Atunci s-a decis desfiinţarea unităţii medicale aflată pe Bulevardul Vasile Milea din municipiu. Imediat după acest eveniment, reprezentanţii CJA au intrat pe fir şi au văzut o oportunitate: o nouă clădire care să fie integrată în structura Spitalului Judeţean Arad. S-au purtat discuţii şi negocieri cu Ministerul Transporturilor, proprietarul clădirii de pe Milea, iar, într-un final, s-a ajuns la un acord de principiu. A fost întocmită o hotărâre de Consiliu Judeţean, iar aleşii au votat preluarea fostei Policlinici CFR în administrarea judeţului. La acea vreme se dorea ca una dintre secţiile Spitalului Judeţean să fie mutată în clădirea de pe Milea. Mai ales că cea mai mare unitate medicală din judeţ are secţii ce funcţionează în imobile închiriate.

S-a renunţat

Totuşi, undeva pe parcurs, cei din CJA au hotărât că transferul policlinicii în administrarea judeţului nu va mai fi realizat. Potrivit reprezentanţilor Consiliului Judeţean, lucrările care trebuiau realizate la imobilul de pe Milea costau foarte mult. „Clădirea este una foarte veche, compartimentată deficitar, cu probleme la structura de rezistenţă. Lucrările ce trebuiau realizate acolo costau foarte mult, aproape la fel de mult ca ridicarea unui imobil nou. Pentru că trebuiau făcute lucrări la structura de rezistenţă, de recompartimentare, de reabilitare şi modernizare a imobilului”, ne spus cei de la CJA. Aşa că s-a renunţat la preluarea clădirii respective. În plus, mai spun reprezentanţii Consiliului Judeţean, policlinica era prea mică pentru a găzdui o secţie întreagă a Spitalului Judeţean.

Abandonată

Clădirea în care zeci de ani de zile a funcţionat Policlinica CFR este acum abandonată. Ministerul Transporturilor nu a găsit o variantă pentru imobilul respectiv, aşa că, cel mai probabil, odată cu trecerea timpului va deveni o ruină.4Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor