Bani europeni pentru natură

De Valentin Goran
Conferința finală
Conferința finală
Finanțarea proiectului a fost în valoare de 220.000 euro, bani proveniți de la Uniunea Europeană.

Asociația Around Life a prezentat în cadrul unei conferințe de presă susținută marți, 29 septembrie, la Sebiș, proiectul „Elaborarea planurilor de management pentru Coridorul Drocea-Codru Moma şi Defileul Crişului Alb”, finanţat de Uniunea Europeană și din bugetul de stat prin Programul Operaţional Sectorial de Mediu, implementat de Asociația Around Life, în perioada 2013 – 2015. Scopul proiectului, în valoare de 220.000 euro, a fost elaborarea a două planuri de management prin care să se găsească soluții astfel încât speciile și habitatele din zonele respective să beneficieze de conservare. În mod concret, prin aceste planuri s-au stabilit măsuri pentru îmbunătăţirea statutului de conservare a 14 specii si 7 habitate de importanţă comunitară.

Peste 20.000 de hectare

Suprafața vizată este de aproximativ 20.000 de hectare din județul Arad, unde se poate vedea o creștere a terenurilor acoperite de păduri în ultimii 20 de ani. Aceasta se datorează populației îmbătrânite care a renunțat la creșterea animalelor iar pășunile au fost abandonate. „Împădurirea cu rășinoase care s-a realizat în trecut, braconajul care este încă prezent, precum și accesul auto motorizat ilegal tot mai accentuat reprezintă presiunile cele mai puternice care afectează starea de conservare a speciilor și haitatelor din zona Sebiș – Gurahonț”, au declarat membrii Asociației Around Life. Acest proiect este cofinanțat din Fondul European de Dezvoltare Regională.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !