Bani pe minus la judet

De Alin Gherasim
1Comentariu
Bani pe minus la judet
Potrivit proiectului de hotărâre, în acest an vom avea un deficit de aproximativ 34 de milioane de lei.

ARAD. Şefii Consiliului Judeţean Arad (CJA) au strigat în gura mare faptul că actuala lege a bugetului ne defavorizează, că avem un minus important la bugetul pe anul 2015, că Guvernul ne-a „faultat” şi a trimis banii noştri către judeţe care nu îşi pot acoperi nici măcar cheltuielile. Iar proiectul de buget pare să le dea dreptate celor de la CJA. Potrivit estimărilor, instituţia va avea în acest an mult mai puţine venituri decât cheltuieli. Calculele arată că CJA va avea venituri de peste 256 de milioane de lei, în timp ce cheltuielile vor depăşi 290 de milioane de lei.
Cei mai mulţi bani vin din venituri fiscale, respectiv 123 de milioane de lei. Tot la capitolul venituri se evidenţiază subvenţiile de la bugetul de stat, care se ridică la peste 77 de milioane de lei. Totodată, peste 46 de milioane de lei se estimează că vor veni de la Uniunea Europeană pentru proiectele cu finanţare europeană care, în primă fază, au fost plătite de CJA.

Cheltuieli pe măsură

Suma estimată de CJA că va fi cheltuită în acest an este de peste 290 de milioane de lei. Cele mai mari cheltuieli vor fi pe sistemul de activitate proprie al instituţiei: peste 113 milioane de lei. Însă mare parte din această sumă, adică peste 75 de milioane de lei, va pleca către proiectele de investiţii pe fonduri europene nerambursabile. Potrivit legii, CJA plăteşte lucrările, iar apoi primeşte sumele de la Uniunea Europeană. O altă sumă importantă, peste 74 de milioane de lei, este programată pentru transferuri între unităţi ale administraţiei publice. Mai concret, CJA va trimite bani către alte instituţii publice subordonate.

Nu e finală

Actuala variantă de buget este, pentru moment, doar un proiect care poate suporta modificări. Dezbaterile pe buget, dar şi amendamentele ce vor fi propuse de consilierii judeţeni, ar putea schimba actuala propunere.

Taguri: , , ,


1Comentariu

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor