Bataie pentru un loc la Fisc

De Andreea Pintea
10Comentarii
După proteste, concurs pe post FOTO: JA
După proteste, concurs pe post FOTO: JA
Peste 100 de posturi sunt disponibile în judeţ pentru angajaţii din Finanţe şi Vamă care au primit preavize.

ARAD. Apele s-au mai liniştit în interiorul Fiscului arădean, angajaţii obişnuindu-se cu ideea că o parte dintre ei vor pleca din sistem în timp ce alţii vor urma să dea concurs pentru alte posturi, totul în contextul reorganizării pe structură regională a instituţiei. Chiar dacă schimbările au fost primite în prima fază cu refuz şi manifestări de protest, Finanţele fiind prima structură care se reorganizează conform viitoarelor regiuni, acum angajaţii vizaţi de posibilele concedieri nu au altă soluţie decât să analizeze ofertele de angajare şi să se gândească la concursuri.

Posturile vacante au fost publicate de către Agenţia Naţională de Administrare Fiscală – ANAF, în format electronic, pe pagina de internet www.anaf.ro, posturile fiind grupate pe regiuni.

În ceea ce priveşte regiunea Timişoara, din care face parte şi Aradul, există un număr total de 352 de posturi vacante. Dintre acestea, posturile care sunt strict pe teritoriul judeţului Arad ajung la 101, aici fiind incluse atât cele de la Vamă cât şi cele de la Administraţia Finanţelor. Practic, cei 200 de angajaţi care au primit de o săptămână preavizele trebuie să îşi aleagă unul dintre cele 95 de posturi scoase la concurs din structura Fiscului, restul de 6 fiind dedicate celor care activează în Vamă.

Finanţiştii din compartimentul inspecţie economico-financiară au la dispoziţie doar patru posturi vacante, două pentru consilier I superior şi două pentru inspector I principal. Pe de altă parte, ceva mai multe posturi sunt vacante pentru arădenii din Vamă. Aceştia pot alege să intre în concurs pentru postul de inspector vamal principal de la Zona Liberă Curtici sau pentru unul dintre cele cinci locuri de la Vama de interior. Cele mai multe posturi sunt în cadrul Administraţiei Judeţene a Finanţelor Publice Arad: 91. Dintre acestea 12 sunt repartizate pe servicii fiscale din judeţ, în timp ce restul sunt în municipiu. Fiscul a vacantat posturi de la şef de birou pe diferite specializări, la consilieri superiori sau referenţi superiori, precum şi inspectori principali. În funcţie de compartiment şi specializare, cei 200 de arădeni intraţi în perioada de preaviz pot alege unde se vor înscrie la concurs.

Conducere nouă

Reorganizarea structurii Finanţelor a dus şi la schimbarea conducerii de la Arad. Astfel, Administraţia Finanţelor este în continuare condusă de Marius Drăgănescu, adjuncţii săi fiind Petru Haş – şef administraţie adjunct colectare şi Eugen Deliman – şef administraţie adjunct inspecţie fiscală.

CITESTE SI:

Astazi, ziua preavizelor la Finante

Zi decisiva la Finante10Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor