Boloş mai aşteaptă eliberarea

De Alin Gherasim
Instanţa nu a decis încă în cazul Floriţei Boloş FOTO: JA
Instanţa nu a decis încă în cazul Floriţei Boloş FOTO: JA
Judecătorii au rămas în pronunţare în ceea ce priveşte cererea de liberare condiţionată formulată de judecătoarea Floriţă Boloş.

„Instanţa a rămas în pronunţare”. Acesta a fost răspunsul primit după ce am contactat reprezentanţii Judecătoriei Arad pentru a afla care a fost soluţia magistraţilor referitoare la cererea de liberare condiţionată depusă de Floriţă Boloş, fostă judecătoare la Judecătoria Ineu, care a fost condamnată pentru luare de mită. Boloş abia a aşteptat să aibă posibilitatea de a depune o cerere pentru liberare condiţionată, că a şi făcut toate demersurile. Comisia de specialitate din Penitenciarul Arad, cea care decide dacă un deţinut merită sau nu să ajungă în faţa judecătorilor pentru a cere ieşirea din puşcărie, i-a dat „undă verde” judecătoarei şpăgare, aşa că aceasta a mai avut de trecut un singur hop: decizia judecătorilor. Boloş a aşteptat cu nerăbdare termenul de miercuri, 12 august, mai ales că în urmă cu un an Judecătoria Arad a admis cererea ei încă de la prima înfăţişare. Însă de această lucrurile nu au mai decurs la fel. Judecătorii au analizat dosarul şpăgarei şi au decis să amâne pronunţarea. Următorul termen a fost stabilit pentru săptămâna viitoare, pentru data de 19 august. Dacă magistraţii vor decide că Floriţă Boloş îndeplineşte toate condiţiile pentru a ieşi din închisoare, atunci vor admite cererea ei de liberare condiţionată. Dacă nu, atunci şpăgara va rămâne în continuare după gratii. Oricum, decizia Judecătoriei Arad nu va fi definitivă, putând fi atacată la Tribunalul Arad, instanţă care va avea ultimul cuvânt.

Prinsă cu şpaga

Floriţă Boloş a fost judecător la Judecătoria Ineu, iar anchetatorii au intrat pe fir după ce au aflat că femeia pronunţă sentinţe favorabile contra unor sume de bani. Procurorii DNA au reuşit să probeze două fapte de luare de mită, una de 12.000 de lei, cealaltă de 5.500 de euro. În ambele cazuri Boloş i-a asigurat pe cei care au plătit banii că sentinţele vor fi în favoarea lor. La ultima dare de mită, respectiv la cea de 5.500 de euro, judecătoarea a fost prinsă în flagrant, fiind reţinut și ulterior arestată. Atât Curtea de Apel Timişoara, cât şi Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie au stabilit o pedeapsă de patru ani de închisoare cu executare pentru judecătoarea şpăgară. Aceasta îşi ispăşeşte pedeapsa în Penitenciarul Arad.

A mai vrut afară

Aceasta este a doua cerere de liberare condiţionată depusă de Floriţă Boloş. Anul trecut şpăgara a mai cerut o dată să fie pusă în libertate, lucru admis de Judecătoria Arad încă de la prima înfăţişare. Însă procurorii DNA au contestat decizia, iar Tribunalul Arad a admis contestaţia şi a hotărât că Boloş rămâne după gratii. La acea vreme executase puţin peste un an din pedeapsa de patru ani. Acum a făcut peste doi ani de puşcărie şi ar cam vrea să iasă afară.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !