Calimente- „vedetă” la ANI

De Simion Todoca
Reactualizat la:
5Comentarii
Mihai Calimente Foto: JA
Mihai Calimente Foto: JA
Deputatul arădean Mihăiţă Calimente a devenit un fel de vedetă de „breaking news” furnizat de către ANI. La fiecare nou Comunicat al acestei instituţii, referitor la incompatibilităţi sau conflicte de interese ale unor parlamentari, Calimente este pomenit.

Acum, ANI anunţă pentru a treia oară că Mihăiţă Calimente „ În calitate de deputat, a încheiat, în legislatura 2008 – 2012, un contract civil prin care și-a angajat fiul în funcția de referent în cadrul propriului birou parlamentar, încălcând, astfel, dispozițiile art. 70 și art. 71 din Legea nr. 161/2003. În baza contractului civil încheiat, fiul său a obţinut venituri salariale în cuantum total de 33.258 Lei ”. Reamintim că, atunci când a fost chestionat prima dată asupra deciziei ANI, Calimente a declarat că : „Nu eu l-am angajat, ci Parlamentul României. Este de bun simţ că angajatorul ştie pe cine are sau nu are voie să angajeze. Dacă ar fi fost ilegal, nu l-ar fi angajat, pe motiv de conflict de interese”. Deasemenea, Calimente a declarat că nici în primul caz, cînd ANI, prin celebrul Doru Ţuluş, l-a acuzat de fals în declaraţia de avere, nici în acest caz, ANI nu i-a notificat faptul că este cercetat, ceea ce contravine legii. Deputatul nu a putut fi contactat pentru a explica dacă nu intră sub incidenţa termenului de prescripţie, de cinci ani, având în vedere faptul că ANI se referă la perioada 2008-2012.


UPDATE. Conflictul de interese al lui Calimente, prescris?
Chiar dacă deputatul Calimente nu a putut fi contactat, pentru a confirma prescrierea faptei sale, din Comunicatul ANI aşa reiese.
„Încălcarea regimului juridic al conflictului de interese a fost constatată la actualii deputați Mihăiță Calimente, Bogdan Ciucă, Gheorghe Firczak, Iulian Iancu, Miron Ignat, Gheorghe Ionescu, Atilla Bela Laszlo Kelemen, Ion Mocioalcă, Iuliu Nosa, Laurențiu Nistor, Daniel Oajdea, Neculai Rățoi, Ion Stan și Mădălin Voicu, la senatorul Cătălin Croitoru și la foștii deputați Amet Aledin, Ana Gheorghe, Ștefan-Vasile Beres, William Brînză, Viorel Vasile Buda, Sorin Gheorghe Buta, Petru Călian, Viorel Cărare, Radu Eugeniu Coclici, Relu Fenechiu, Gheorghe Abor, Mircia Giurgiu, Pavel Horj, Doru Brașoan Leșe, Corneliu Olar, Sorin Ștefan Zamfirescu, Dan Radu Zătreanu.
Dintre aceştia, în cazul foştilor deputaţi Viorel Cărare, Sorin Ştefan Zamfirescu şi Dan Radu Zătreanu şi a senatorului Cătălin Croitoru, ANI a sesizat Parchetul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, în vederea verificării indiciilor privind posibila săvârşire a infracţiunii de conflict de interese.
În cazul celorlalţi 28 de foşti sau actuali parlamentari a intervenit termenul de prescripţie de cinci ani pentru conflictul de interese de natură penală”.5Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor