Camere video pentru Pădurea Ceala

De Valentin Goran
3Comentarii
Camere video pentru Pădurea Ceala
Administrația Parcului Natural „Lunca Mureșului” Arad caută surse de finanțare pentru implementarea unui sistem de supraveghere video.

Dacă cu binele nu se poate trebuie trecut la acțiune. Este vorba de gunoaiele și vetrele care răsar ca ciupercile după ploaie în Pădurea Ceala ca urmare a unor cetățeni care uită să își adune propriul gunoi când pleacă din pădure. Dintr-o oază de relaxare, pădurea devine încet, încet o platformă pentru deșeuri iar cel mai mult are de suferit ecosistemul. Drept urmare, pentru a păstra acest loc curat se caută surse de finanțare pentru implementarea unui sistem video de supraveghere cu ajutorul căruia cei vinovați vor fi prinși foarte repede. Astfel, lupta cu cei care produc gunoi și îl lasă în pădure sau, în unele cazuri îl aduc de acasă și îl aruncă, ori cei care fac vetre prin tot arealul pădurii, poate avea mai mulți sorți de izbândă. Asta dacă raportăm numărul arădenilor care ies la un grătar, la numărul mic de angajați ai Parcului Natural „Lunca Mureșului”, care trebuie să supravegheze totul.

Se apropie amenințător

De vină, spun reprezentanții Parcului, sunt gunoaiele care se apropie amenințător de pădure, dar și cetățenii care nici până acum nu au înțeles că nu este de datoria rangerilor din cadrul parcului și nici a diferitelor ONG-uri să curețe gunoiul pe care foarte mulți îl generează fie la grătare fie la vetrele improvizate răspândite în tot arealul pădurii. „În această zonă a parcului natural, influenţa antropică este puternic resimţită, în special prin debarasarea la întâmplare a gunoaielor sau aprinderea focului în locuri nepermise. Deşi angajaţii parcului şi reprezentanţii Gărzii Naţionale de Mediu au aplicat mai multe amenzi, considerăm că situaţia poate fi cu adevărat controlată doar printr-o supraveghere permanentă cu ajutorul camerelor video”, a declarat Paul Hac, directorul Parcului Natural „Lunca Mureșului”Arad.3Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor