Casa Națională de Comerț din Ungaria are birou la Arad

De Monica Ardelean
Reactualizat la:
Casa Națională de Comerț din Ungaria are birou la Arad
Oamenii de afaceri din Arad și din regiunea de Vest au, la Arad, începând de miercuri, un Biroul regional al Casei Naționale de Comerț din Ungaria.

Acesta este cel de-al cincilea birou deschis în România, alături de cele din Cluj-Napoca, Oradea, Odorheiu Secuiesc și Sfântu Gheorghe. Deschiderea oficială a avut loc ieri, în prezența Excelenței Sale Ambasadorul Ungariei la București, Botond Zakonyi și al altor oficiali români și maghiari.

Sistemul de ghișeu unic

Biroul arădean vine nu doar în sprijinul oamenilor de afaceri români dar mai ales în sprijinul firmelor ungare prin oferirea unor servicii complexe de export, ceea ce reprezintă o inițiativă inovatoare și progresivă. „Aplicăm sistemul de ghișeu unic, unde stăm la dispoziția clienților noștri cu furnizarea de informații detaliate de piață, acordăm ajutor în găsirea partenerilor de afaceri, în obținerea autorizațiilor de export, în caz de nevoie oferim și servicii de traducere și interpretare, și, nu în ultimul rân,d serviciile noastre acoperă chiar și activități de transport și logistică. Firmelor ungare le oferim toate informațiile necesare pentru a desfășura activități de export de succes, printre care informații privind înființarea unei firme în România, cunoștințe de drept comercial, informații privind legislația fiscală și contabilitate, posibilități de finanțare europeană, achiziții publice și oportunități de privatizare, regulamente și proceduri vamale”, explică Ana Maria Marc, purtătorul de cuvânt al Biroului regional arădean.
Prin activitatea sa, biroul arădean dorește să întărească colaborarea dintre întreprinderile mici și mijlocii ungare și firmele din regiune, astfel cu ajutorul instrumentelor economice să contribuie la promovarea și îmbunătățirea relațiilor româno-maghiare. Aceleași servicii sunt disponibile și acelor întreprinderi mici și mijlocii din România care sunt interesate de piața ungară sau de piețele țărilor vecine.
Deschiderea la Arad a acestui birou regional a fost salutată de toți cei prezenți, instituții publice din regiune (Consiliul Județean Arad, Primăria Arad, Camera de Comerț și Agricultură, ADR Vest) și văzută ca o oportunitate pentru dezvoltarea mediului de afaceri din cele două țări.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !