Câte parcări înghit pistele de biciclete de pe centru?

De Valentin Goran
Reactualizat la:
9Comentarii
Câte parcări înghit pistele de biciclete de pe centru?
Marcajele realizate în parcările din zona mediană a Bulevardului Revoluţiei arată că pistele pentru bicicliști ar putea desființa în drumul lor zeci de locuri de parcare.

ARAD. Cele două mari parcări situate între liniile de tramvai care străbat Bulevardul Revoluției sunt însemnate! Cu roz. Vor desfiinţa pistele pentru biciclete parcările? O întrebare firească, pe buzele tuturor în aceste zile, în condiţiile în care poziționarea marcajelor pare să sugereze acest lucru. Dacă aşa va fi, atunci peste 130 de locuri de parcare – aproximativ 70 în dreptul Bisericii Roșii și altele 60 în dreptul magazinului Ziridava – vor fi desființate. Semnele făcute cu un spray roz de către constructorul pistelor pentru biciclete din municipiu ne pod duce cu gândul într-acolo. Marcajul cu spray este realizat atât pe partea cu parcări, cât și pe cealaltă parte, pe toată lungimea acestora, din dreptul străzii Andrei Mureșan până în fața Palatului Administrativ, încă un indiciu care vine parcă să confirme că marcajele de până acum s-ar putea continua astfel.

Parcările vor rămâne

Reprezentanții Municipalității infirmă acest fapt spunând că prin fiecare parcare va trece doar o pistă și din fiecare parcare va fi tăiată doar o parte. „În prima parcare, cea care este situată între Primăria Arad și strada Nicolae Grigorescu, pista va fi pe partea dreaptă cum mergi spre Podgoria. În celălalt sector de parcare dintre linii situat între străzile Nicolae Grigorescu și Andrei Mureșan, pista va trece pe partea stângă. Parcările în zig-zag din ambele sectoare nu vor fi atinse de lucrări”, a declarat Corina Drăghici, purtătoarea de cuvânt a Primăriei Municipiului Arad.

Deși răspunsul municipalității este unul ferm – pistele nu vor tăia parcările și așa insuficiente pentru centru – marcajele dintre parcări efectuate în această săptămână arată cel puțin în primă fază că această posibilitate a fost luată în calcul. Altfel de ce ar mai fi acolo petele roz?! Cel mai probabil, după spusele reprezentanților Primăriei, pistele se vor uni pe o parte atunci când vor traversa parcările. Așteptăm începutul propriu-zis al construcției pentru a vedea dacă va fi așa!9Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor