Ce nu pot face oamenii legii, pot face oamenii strazii!

De Monica Ardelean
Reactualizat la:
7Comentarii
Ce nu pot face oamenii legii, pot face oamenii strazii!
O situație absurdă, despre care am mai scris, persistă în plin centrul Aradului.

ARAD. Pot ocupa un teren și o casă care nu e a lor. Pot face mizerie și gălăgie, își pot bate joc de vecini de după gardul care îi desparte, pot ieși și intra când vor ei pe o proprietate care nu le aparține. Pentru că așa vor și pentru că autoritățile nu pot intra pe o proprietate privată să-i scoată afară. În plin centrul Aradului, în fosta clădire a Gospodăririi Comunale, într-o curte interioară de pe Bulevardul Revoluției. Gardul care delimitează proprietatea privată de cea publică îi apară de cei care trebuie să îi scoată afară. Dar nu îi apară pe cei care locuiesc în blocurile din jurul clădirii, care zi de zi suportă mizeria pe care o răspândesc în jur acești boschetari, care suportă zi de zi înjurăturile și gesturile obscene ale căror țintă sunt. Pleacă cu frică de acasă și tot așa se întorc. Și suportă putoarea emanată de cauciucurile arse, de sticlele de plastic puse pe foc…Și situația durează de ani de zile.

Disperare

„Am făcut nenumărate plângeri, am dat telefoane, am alertat autoritățile și nimic. Totul a rămas la fel”, spun disperați cei care locuiesc în zonă. Am scris și noi în iulie 2014 despre soarta acestui imobil, scuza a fost aceeași: terenul și casa sunt proprietate privată. Singurii care pot fi amendați sunt proprietarii, cărora pare să le fie piedută urma prin Germania.

Poate dacă ia foc clădirea, dacă vreo persoană de la blocuri va fi atacată de un boschetar, poate dacă se va întâmpla vreo nenorocire, autoritățile vor ieși din letargia caracteristică și vor lua măsuri. Pentru că mult mai repede se pun în mișcare toate autoritățile (poliție, poliție locală, jandarmerie) dacă se întâmplă dezastrul decât se mobilează din respect pentru arădenii civilizați și bun contribuabili.

În centrul Aradului, e drept pe o proprietate privată, dar luată în stăpânire de boschetari, oamenii legii nu pot interveni. Nu pot să își facă datoria față de cei care locuiesc în casele lor, nu îi pot păzi de cei care nu au casă și ocupă abuziv altă proprietate pentru că respectă drepturile unui proprietar de negăsit și nu vor să îi încalce terenul. Care a devenit un refugiu al boschetarilor.

Despre absurd

Situația e absurdă și, indiferent ce legi ar fi invocate, nimic nu scuză lipsa de reacție a celor care trebuie să ne asigure siguranța și să ne apere de cei care atentează la viața, integritatea și sănătatea noastră, a celor care respectăm dreptul la proprietate, care ne plătim impozitele și taxele care îi plătim pe cei chemați să ne protejeze. Sau greșim noi cumva? !7Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor