Centura de sud-est a municipiului Arad

De Diana Dutu
31Comentarii
Gheorghe Falcă
Gheorghe Falcă
Va costa aproximativ 14 milioane de euro şi va cuprinde o ecluză pentru traversarea Mureşului. Proiectul Municipalităţii a fost inclus pe lista de rezervă a Comitetului Regiunii V Vest.

Un nou proiect al primarului Gheorghe Falcă a fost adus, marţi, în atenţie publică: centura de sud-est a municipiului Arad. Intrarea pe centură ar urma să se facă din afara cartierului Aradul Nou, de la sensul giratoriu care face intersecţia cu autostrada. Pentru ieşirea de pe centură există două variante: înainte de comuna Vladimirescu sau la ieşirea din comună. Cum înainte de intrarea în Vladimirescu a fost construit un cartier, prima variantă este destul de puţin probabilă. Cea de a doua are şanse mult mai mari de a fi luată în calcul. Astfel, ieşirea de pe centură ar urma să se facă dincolo de Vladimirescu, la intersecţia cu drumul spre Combinatul Chimic. Indiferent de varianta câştigătoare, e sigur că centura de sud-est a municipiului Arad va avea un pod peste Mureş. Acesta e punctul unde intervine un proiect mai vechi al Municipalităţii: transformarea Mureşului în râu navigabil. Municipalitatea intenţionează ca traversarea Mureşului să se facă printr-o ecluză.

Primarul Gheorghe Flacă susţine că a reuşit să includă acest proiect pe lista de rezervă a Comitetului Regiunii V Vest. „Suntem bucuroşi că acest proiect a intrat în regimul proiectelor de rezervă ale regiunii noastre. Cu regret, noi nu am fost consultaţi de Consiliul Judeţean pentru a ne poziţiona cu acest drum în interesul municipiului, dar am avut înţelegere la nivel regional şi putem spune că vom începe pregătirea pentru studiul de fezabilitate, apoi proiect tehnic şi sperăm să avem o finanţare europeană” – subliniază Gheorghe Falcă.

Potrivit primarului, centura ar urma să coste aproximativ 14 milioane de euro, din care 3 milioane reprezintă ecluza. „Trecerea Mureşului dorim să o realizăm pe o ecluză astfel încât să punem în valoare Mureşul, să-i dăm forţa de navigabilitate şi astfel ne putem lega de proiectul cu navigabilitatea Mureşului, realizând pe bani europeni această ecluză şi încercând ca a doua ecluză să o realizăm tot pe bani europeni, prin Programul Operaţional Regional Româno-Maghiar. Pentru acest lucru vom intra în consultări cu Lunca Mureşului pentru că, în acest moment, de la Apele Române avem aviz pentru realizarea celei de a doua ecluze” – susţine primarul Aradului.31Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor