CET, ameninţată din nou de Compania de apă

De Alin Gherasim
1Comentariu
Şefii Companiei de Apă au vorbit despre CET FOTO: A.G.
Şefii Companiei de Apă au vorbit despre CET FOTO: A.G.
Conflictul dintre CET şi Compania de Apă Arad părea a fi aplanat, dar cei de la companie ameninţă cu sistarea apei.

Nu sunt calme apele în Arad. Deloc. Şi par tot mai învolburate. Sunt asemenea valurilor care, aflate sub linia apei, se rotesc, iar odată cu trecerea timpului şi apropierea lor de mal se sparg. Cam aşa pare şi relaţia dintre Compania de Apă Arad (CAA) şi CET Hidrocarburi. Un prim semnal a fost dat acum aproape două luni de zile, când cei de la CAA anunţau că factura devine titlu executoriu. Ulterior, Compania de Apă a somat public CET să îşi plătească facturile restante, care însumează aproximativ 2,5 milioane de lei. Apoi, după o vreme, CAA a anunţat că va sista livrarea apei potabile către CET Hidrocarburi. S-au purtat discuţii, s-a încercat medierea, iar războiul a părut că s-a stins. Dar Gheorghe Bănăţean, directorul Companiei de Apă, a anunţat luni că societatea pe care o conduce nu a renunţat la ideea de sistare a apei către CET. În plus, a anunţat că întreaga responsabilitate o poartă cei de la centrala de termoficare.

„CET nu a acumulat datoria de pe o zi pe alta”, a ţinut să precizeze Gheorghe Bănăţean, directorul Companiei de Apă Arad. „La un moment dat, ne-am trezit că centrala termică are restanţe de 1,6 milioane de lei. Iar suma a tot crescut. În urma unor discuţii, cei de la CET au întocmit un program de eşalonare şi ni l-au prezentat. Noi l-am aprobat exact în forma pe care am primit-o de la CET. Dar, deşi ei au făcut programul tranşelor, au întârziat încă de la prima tranşă pe care trebuiau să o plătească”, a mai spus Bănăţean. Acesta a ţinut să precizeze că datorită sărbătorilor şi a faptului că arădenii sunt buni platnici, s-a decis amânarea sistării apei potabile la CET până după Crăciun şi Revelion.

CAA nu e vinovată

Directorul Companiei de Apă a vorbit şi despre vina pe care o poartă unii sau alţii în această problemă. „Compania de apă nu poate fi arătată cu degetul ca fiind vinovată. Nu noi suntem de vină că CET nu şi-a plătit facturile. Mai mult, am putea avea probleme cu cei din Consiliul de Administraţie sau Adunarea Generală a Acţionarilor Companiei de Apă Arad. Şi asta pentru că noi continuăm să livrăm apă unui datornic ce nu îşi plăteşte facturile”, a mai spus Bănăţean.

Vine greul

Într-un final, după discuţii şi medieri, CET şi CAA s-au împăcat. Dar numai pentru o perioadă. „În luna ianuarie, CET va trebui să plătească peste un milion de lei reprezentând facturi restante şi consumul pe decembrie. Am vorbit cu cei de acolo şi au spus că toate încasările vor fi transferate către noi”, a declarat Alina Costea, directorul economic al Companiei de Apă Arad.1Comentariu

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor