Cine a pus mâna pe banii judeţului?

De Alin Gherasim
4Comentarii
Şi-au luat partea banului de la CJA FOTO: JA
Şi-au luat partea banului de la CJA FOTO: JA
Dintre oraşe, Sebişul a primit cei mai mulţi bani din cota de 20 la sută, iar între comune fruntaşe au fost Secusigiu şi Frumuşeni.

Votarea bugetului Consiliului Judeţean Arad, dar şi a altor două proiecte de hotărâre care vizează alocarea de bani către unităţile administrativ-teritoriale, a venit ca o gură de oxigen pentru primăriile din judeţ. Deşi aproape fiecare primărie, că o fi comună, că o fi oraş, a primit o sumă de bani, am vrut să vedem care sunt fruntaşii la fonduri. Am ales să vorbim astăzi despre banii primiţi din cota de 20 la sută din sumele defalcate din TVA pentru echilibrarea bugetelor locale. La nivelul judeţului, oraşul Sebiş este campion, primind, la prima strigare, 900.000 de lei. Banii vor fi împărţiţi între două proiecte de investiţii, respectiv modernizarea casei de cultură şi realizarea unui pod peste Valea Deznei. În top urmează Nădlacul, care a primit 850.000 de lei. Fondurile se vor duce către reabilitarea trotuarelor şi parcărilor din zona centrală şi spre reabilitarea reţelei de drumuri. Alte două oraşe, Pâncota şi Sântana, au primit câte 800.000 de lei.

Şi comunele

În ceea ce priveşte comunele, lidere la bani sunt Secusigiu şi Frumuşeni. În conturile primăriei Secusigiu vor intra 550.000 de lei, bani ce vor merge către extinderea şi modernizarea căminului cultural, amenajarea trotuarelor şi pietruirea drumurilor. Tot 550.000 de lei a primit şi Frumuşeni, fondurile urmând a fi folosite pentru reabilitarea străzilor. O sumă frumoasă, 490.000 de lei, a primit şi primăria Zimandu Nou, banii urmând a fi repartizaţi către modernizarea iluminatului public, asfaltarea străzilor, extinderea reţelei de gaz, dar şi asfaltarea unor drumuri în zona industrială. Pe lista comunelor care au primit fonduri importante se află şi Târnova, cu 486.000 de lei. Primăria a cerut banii pentru amenajarea centrului civic, reabilitarea străzilor şi reabilitarea căminului cultural din satul Chier. Alte comune „norocoase” au fost Livada, care a primit 450.000 de lei, şi Şiria, cu 440.000 de lei.4Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor