Ciupe: „A crezut că sunt în Uniunea Sovietică, în 1951”

De Simion Todoca
2Comentarii
Ionel Ciupe
Ionel Ciupe
Consilierul municipal Ionel Ciupe a votat alocarea banilor pentru „Arad capitală culturală europeană”, dar nu este de acord cu atitudinea „dictatorială” a lui Falcă.

Copreşedintele ALDE Arad, Ionel Ciupe, a explicat de ce, în ciuda faptului că are numeroase critici asupra proiectului, a votat „pentru” „Arad, capitală culturală europeană”.
„Deşi nu sunt de acord cu modul în care a fost promovat proiectul de Hotărâre privind alocarea banilor pentru proiectul Arad, capitală culturală europeană, l-am votat. Ca arădean, nu pot să nu votez pentru un proiect care poate aduce plusvaloare Aradului, care îi dă o anvergură naţională şi poate atrage bani spre municipiu, dar nu pot să fiu de acord cu maniera dictatorială în care a procedat primarul Gheorghe Falcă. O clipă am avut impresia că suntem în 1951, în Uniunea Sovietică, iar eu şi Lupaş urma să fim arestaţi din moment în moment. Îi cer primarului Gheorghe Falcă să citească Constituţia, care la art.30, aliniatul 1, arată că libertatea de exprimare nu poate fi îngrădită în România. Art. 2 prevede interzicerea cenzurii, de orice fel, ial art. 6 interzice prejudicierea imaginii persoanei. Revenind, într-un asemenea proiect trebuie angrenate toate forţele politice, în consens. Or, sunt angrenaţi exclusiv oamenii PDL, din partid sau clientelă, fără ca Falcă să ţină cont măcar de culoarea politică a ministrului Culturii, fără să ţină cont de partidele aflate la guvernare. El spune că s-a consultat cu specialiştii, dar nu a luat în seamă nici măcar Comisia de Cultură, unde eu sunt secretar”, a declarat Ciupe. Acesta arată că, la mai mult de o lună de când a solicitat, în scris, răspuns privind efectuarea unei dezbateri punctuale pe şansele Aradului de câştiga nominalizarea, nimeni nu s-a „sinchisit” de adresele lui oficiale. Drept urmare, a făcut singur o scurtă analiză a plusurilor şi minusurilor proiectului. La „plus” ar fi cele enumerate mai sus, însă la „minus” sunt mult mai multe: elemente nesustenabilitate, nerealiste, ba chiar- cazul achiziţionării unor imobile- susceptibile de interese financiare subterane. Mai mult, spune Ciupe, voit sau din neatenţie, Falcă şi-a sabotat singur proiectul, prin câteva acţiuni necalculate, cum ar fi neinvitarea multor personalităţi marcante ale Aradului, ca să nu mai vorbim de reprezentanţi ai Guvernului. Tot pe această linie, spune Ciupe, cei care vor da verdictul asupra candidaturii vor considera că doar un oraş (primar) primar neserios se lansează concomitent în două mari proiecte – capitală culturală europeană şi capitală verde.2Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor