Ciupe solicită mobilizare

De Simion Todoca
6Comentarii
Ionel Ciupe
Ionel Ciupe
Preşedintele ALDE Arad pe municipiu, Ionel Ciupe, cere seriozitate factorilor implicaţi în proiectul „Arad, capitală culturală europeană”.

Atât ca om politic, cât şi în calitate de consilier municipal şi de cetăţean al Aradului, Ionel Ciupe a trimis scrisori factorilor implicaţi în derularea proiectului „Arad, capitală culturală europeană”, cerându-le mobilizare maximă. Aceasta, având în vedere faptul că în octombrie- noiembrie se va decide care oraş va reprezenta România. Astfel, „în baza Legii 215, secţiunea a II -a, Art. 38” , le cere colegilor săi consilieri „ o analiză atentă, serioasă, prin comparaţie cu celelalte oraşe candidate pentru titlul cultural European şi luarea de urgenţă a tuturor măsurilor necesare pentru creşterea şanselor de reuşita a Municipiului Arad” . Totodată, directorului executiv al Asociaţiei Arad- capitală culturală europeană-2021 îi solicită „ o informare cu privire la poziţia Aradului în această competiţie, în comparaţie cu celelalte oraşe contracandidate, pentru a putea găsi cele mai bune formule de lucru şi pentru a puncta esenţial în această competiţie ce implică o mare responsabilitate şi onoare pentru arădeni şi Arad”.

În scrisoarea către primarul Gheorghe Falcă, Ciupe spune că a „analizat atent ce s-a petrecut în acest „spaţiu de concurs cultural” şi cu celelalte contracandidate ale Aradului” urmarea fiind că este „total dezamăgit de modul în care Aradul se prezintă în acest concurs.Vă rog sa faceţi si dumneavoastră o analiză serioasă , prin comparaţie , să vedeţi ce departe suntem de Alba Iulia, de Craiova, de Iaşi , de Cluj Napoca sau de Timişoara. Sigur, nu este o tragedie dacă nu vom obţine acest titlu, dar nici să fim codaşii şi caraghioşii culturii din România, nu este demn pentru Municipiul Arad.De aceea, pentru că aţi fost promotorul canditaturii Aradului , vă cer să vă asumaţi implicarea serioasă pentru salvarea acestui proiect, altfel generos şi benefic pentru arădeni şi pentru demnitatea Aradului”.6Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor