Claudia Boghicevici: Guvernul PSD trateaza tinerii doar ca masa de manevra

De Simion Todoca
22Comentarii
Claudia Boghicevici Foto: JA
Claudia Boghicevici Foto: JA
ARAD. Deputatul Claudia Boghicevici, coordonatorul departamentului Muncă şi Protecţie Socială în Guvernul Alternativă PDL, trage un semnal de alarmă în privinţa lipsei de viziune a Guvernului PSD în soluţionarea problemei combaterii şomajului în rândul tinerilor.

„După ce Guvernul a înregistrat un nou eșec prin netransmiterea la timp a Planului Național pentru Ocuparea Tinerilor pentru a putea beneficia de fondurile aferente Garanției pentru Tineri, puse la dispoziție de Uniunea Europeană, iată că vine, în prag de campanie electorală, cu ceea ce se dorește a fi viziunea pentru asigurarea unui loc de muncă pentru tineri în perioada 2014 – 2015. România trebuia să fie pregătită pentru demararea implementării acestor programe încă din 2013, în condițiile în care în 2012 Guvernul PDL lăsase la cheie Planul Național de Stimulare a Ocupării Tinerilor. Documentul avea drept scop găsirea de soluții pentru angajarea tinerilor în termen de 4 luni de la finalizarea studiilor sau pentru încadrarea lor la un curs de formare profesională, la finalul căruia să devină angajabili, însă guvernanții l-au făcut uitat și au decis să abandoneze sursele de finanțare nerambursabilă destinate scăderii șomajului tinerilor din România și implicit creării de locuri de muncă în sistem. Statistica este dramatică în România. Deşi anul trecut rata şomajului în rândul tinerilor era sub media europeană de 23,4%, în primul trimestru din 2014 această rată atinsese deja 25,7%, fiind pe un trend de creștere, ca urmare a îngroșării rândurilor șomerilor tineri cu cei care nu au promovat examenului de bacalaureat”, a declarat Boghicevici.

Deputatul ACL condamnă lipsa de viziune a Guvernului în ceea ce priveşte oferirea de soluţii concrete în sensul combaterii şomajului în rândul tinerilor.

„Nu regăsim nici un cuvânt, nicio măsură concretă în cele aproape 60 de pagini în sensul creării efective de locuri de muncă pentru următorii doi ani. Mai mult, guvernanţii pun pe masă soluţia antreprenoriatului, fără a face precizări cu privire la condiţiile care trebuie îndeplinite de tinerii care vor să urmeze acest drum. În acelaşi timp, prin acest Program sunt alocate aceleaşi sume atât pentru cele câteva luni care au mai rămas din acest an, cât şi pentru tot anul viitor. Avem, aşadar, de a face cu o nouă măsură amatoristă, făcută pe genunchi, în prag de campanie electorală, prin care Guvernul PSD demonstrează încă o dată faptul că tratează tinerii doar ca masă de manevră pentru alegeri”, a conchis Boghicevici.22Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor