Consiliul Judetean cumpara Spitalul de Psihiatrie

De Alin Gherasim
1Comentariu
Consiliul Judetean cumpara Spitalul de Psihiatrie
Pentru a nu mai plăti chirie și pentru a putea investi în clădire, CJA va cumpăra clădirea Spitalului de Psihiatrie.

ARAD. Se fac primii pași pentru introducerea clădirilor în care funcționează secțiile Spitalului Județean Arad în domeniul public al județului nostru. După ce Consiliul Județean Arad (CJA) a demarat construirea unei secții noi TBC pentru a muta bolnavii din clădirea de pe strada Episcopiei (imobil aparținând Arhiepiscopia Arad), unde se plătește o chirie foarte mare în fiecare lună, acum a venit rândul Spitalului de Psihiatrie de pe strada Octavian Goga. Clădirea în care funcționează această secție a fost revendicată și retrocedată către Comunitatea Evreilor din Arad. Ca atare, Spitalul Județean Arad trebuie să plătească și aici chirie pentru imobilul și terenul aferent. Însă, în urma unor discuții avute cu reprezentanții comunității mai sus menționate, cei de la CJA au hotărât să cumpere clădirea și terenul în care funcționează Psihiatria. „După achiziția imobilelor cu pricina, nu va mai trebui să plătim chirie. În plus, Spitalul Județean Arad va putea investi pentru renovarea și modernizarea clădirii care, în prezent, este în condiții improprii pentru o secție a unui spital”, spun reprezentanți ai CJA.

La nivelul Consiliului Județean va fi întocmită o comisie de negociere a preţului şi a condiţiilor de cumpărare a imobilului în care funcționează Spitalul de Psihiatrie. Din această comisie vor face parte Marian Olariu, șeful Serviciului Administrarea Domeniului Public şi Privat, Silvana Lupu, șeful Serviciului Juridic Contencios Administrativ, și Viorel Turjuc, șeful Serviciului Relaţii Economice în Teritoriu. Cei trei vor trebui să negocieze suma de bani care urmează să fie plătită pentru clădirea și terenul mai sus menționate, dar și condițiile în care urmează să fie realizată plata și condițiile în care imobilele vor fi preluate și introduse în domeniul public al județului Arad.

Și suma

Președintele CJA, Nicolae Ioțcu, a declarat că suma de tranzacție pentru achiziția Spitalului de Psihiatrie se învârte în jurul a 300-350 de mii de euro. Cu toate acestea, comisia care se ocupă de achiziție trebuie să poarte negocieri cu actualii proprietari pentru a încerca să coboare prețul clădirii și a imobilului de pe strada Octavian Goga.1Comentariu

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor