Consiliul Judeţean mai ia un împrumut

De Alin Gherasim
Consiliul Judeţean mai ia un împrumut
Consiliul Judeţean Arad va împrumuta peste 3,2 milioane de lei pentru a cofinanţa două proiecte cu finanţare europeană.

ARAD. Consiliul Judeţean Arad (CJA) mai ia un credit. Consilierii judeţeni au aprobat, în şedinţa extraordinară de luni, contractarea de la Ministerul Finanţelor Publice a unui împrumut din venituri din privatizare în valoare de maximum 3.217.600 de lei. Banii vor fi folosiţi ca şi cofinanţare a proiectelor cu finanţare europeană. În fapt, este vorba despre două proiecte. Aproape 2,5 milioane de lei vor merge către reabilitarea, modernizarea, dezvoltarea şi echiparea cu aparatură de specialitate a ambulatoriului Spitalului Judeţean Arad, în timp ce peste 700.000 de lei se vor îndrepta spre masterplanul de extindere şi modernizare a infrastructurii de apă din judeţul Arad. „Realizarea obiectivelor de investiţii necesită importante resurse financiare, resurse care nu se regăsesc în totalitate în bugetul local al judeţului Arad. Pentru a putea efectua aceste lucrări de investiţii necesare într-un termen scurt, trebuie găsite surse de finanţare, cofinanţare şi prefinanţare a proiectelor de investiţii”, se arată în documentele CJA.

Beneficiarul plăteşte

Împrumutul va ajunge la maturitate în 15 ani de zile. Iar principiul pentru care a fost ales acest termen îi vizează direct pe moştenitorii noştri. „Rambursarea capitalului împrumutat într-o perioadă de maxim 15 ani va consacra echitatea între generaţii, respectiv principiul conform căruia <cei care beneficiază de un proiect trebuie să plătească pentru el>”, mai spun cei de la Consiliul Judeţean. Aşa că, odată hotărârea aprobată, CJA va lua împrumutul respectiv, urmând ca acesta să fie plătit de „generaţia următoare”.

Taguri: , , , ,


0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !