UPDATE: Tribunalul Arad a decis dizolvarea Consiliului local Tirnova

De Simion Todoca
Reactualizat la:
6Comentarii
UPDATE: Tribunalul Arad a decis dizolvarea Consiliului local Tirnova
Tribunalul Arad a decis dizolvarea Consiliului Local Tirnova ca urmare a faptului că la trei ședințe ordinare consecutive nu a fost adoptată nici o hotărâre.

Conform legii decizia instanței este comunicată prefectului care, la rândul lui, va sesiza Guvernul solicitând stabilirea datei alegerilor parțiale, în termen de 90 de zile.

Tribunalul Arad a decis dizolvarea Consiliului local Tîrnova

Instanţa a fost sesizată pe două aspecte: neadoptarea niciunei Hotărâri în trei şedinţe ordinare consescutive şi neîntrunirea consiliului două luni consecutive. Cele condiţii nefiind cumulative, îndeplinirea oricăreia dintre ele atrăgând, conform legii, dizolvarea Consiliului Local, decizia instanţei, de dizolvare, a fost luată pe baza primei sesizări, care nu a lăsat loc niciunui dubiu, explică primarul Florin Farcaşiu.

Dilema adversarilor

Adversarii primarului s-au bazat pe faptul că în mai şi iunie consiliul s-a întrunit, deşi, din lipsă de cvorum, şedinţele au fost nestatutare, instanţa putând lua în considerare doar „întrunirea”. Chiar şi aşa, cele două şedinţe „întrunite” s-au adăugat celei din aprilie, la care nu a fost adoptată nicio hotărâre. „După stilul bine conoscut, pentru a face agitaţie şi a semăna confuzie,, ei ar putea să spună că Tribunalul a considerat neîntemeiată sesizarea privind neîntrunirea consiliului două luni consecutiv şi să se proclame învingători. Vreau să preîntâmpin această manevră, pentru ca oamenii să ia în considerare decizia finală a Tribunalului, adică dizolvarea Consiliului Local Târnova. Prin cele două sesizări, au fost puşi într-o dilemă, adică, în conformitate cu Dicţionarul Explicativ al Limbii Române, au fost puşi în faţa a două soluţii care au acelaşi rezultat. Din păcate pentru ei, negativ.Este un pas mare spre instaurarea normalităţii la Tirnova. Din păcate, toate eforturile noastre de a avea un consiliu local în care toţi consilierii să conlucreze pentru binele cetăţenilor care i-au ales au eşuat. Interesele politice şi de grup au prevalat faţă de interesul cetăţeanului, lucru care, îi asigur pe târnovani, nu se va mai întâmpla după ce vom avea un nou consiliu.Aşteptăm derularea paşilor următori, în cel mai scurt termen prevăzut de lege”, a declarat Farcaşiu.6Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor