Contoarele, scoase la vanzare

De Andreea Pintea
3Comentarii
Fabrica de contoare este scoasă pe piaţă FOTO: FAN
Fabrica de contoare este scoasă pe piaţă FOTO: FAN
După intrarea în insolvenţă şi aplicarea unui plan de reorganizare, firma de contoare arădeană îşi vinde acţiunile.

ARAD. Fabrica de contoare din Arad va fi scoasă la vânzare! Decizia a fost luată de către acţionarii companiei în cadrul ultimei Adunări Generale Extraordinare a Acţionarilor, ce s-a derulat săptămâna trecută. Investitorul care va decide să cumpere contoarele arădene va deţine aproximativ 60% din totalul acţiunilor companiei, urmând să aibă astfel şi control asupra societăţii.

Probleme din 2008

Contor Group Arad a început să se confrunte cu probleme financiare încă din anul 2008, planurile de extindere a activităţii companiei fiind puse la pământ de situaţia economică mondială. Trei ani mai târziu, în 2011, acţionarii societăţii au decis să e momentul să ceară intrarea în insolvenţă a fabricii, fapt ce s-a concretizat printr-o hotărâre definitivă şi irevocabilă dată de instanţă în 2012. Dar, care au fost motivele ce au dus la insolvenţa unei companii cu o tradiţie de 20 de ani pe piaţa de specialitate? În primul rând rentabilitatea activităţii, secondată de gradul de îndatorare şi relaţiile comerciale între companiile din grup.

„Începând cu anul 2008 activitatea firmei a început să se degradeze, scăderea profitabilităţii şi a gradului de încasare fiind principalele cauze. Cauzele scăderii rentabilităţii se datorează creşterii costurilor, scăderii marjelor comerciale, dar şi a gradului de încasare a producţiei”, se explică în planul de reorganizare prelungit şi modificat aprobat la ultima Adunare a acţionarilor. În acest context, fabrica a încercat să îşi redreseze activitatea, iar potrivit datelor de la începutul acestui an se părea că insolvenţa nu a făcut altceva decât să întărească societatea.

Decizia vânzării

Şi totuşi acum acţionarii vor să-şi vândă participaţiunile. Potrivit deciziei aprobate de 59,81% dintre acţionari, se vor vinde prin derularea unei oferte publice secundare 59,8998% acţiuni. De vânzarea lor se va ocupa un administrator special, acesta urmând să stabilească şi preţul minim de vânzare care va rezulta în urma consultării potenţialilor cumpărători în baza prospectului preliminar.

Listată pe bursă

Contor Group Arad este listată pe Bursa de Valori Bucureşti de la sfârşitul anului 2008. Numărul total al acţiunilor este de 192.829.166, iar valoarea nominală a unei acţiuni este de 0,100 lei. În şedinţa de tranzacţionare de ieri acţiunile Contor Group se vindeau cu 0,0305 lei.

andreea.pintea@informmedia.ro3Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor