Criza de posturi titularizabile in acest an

De Monica Ardelean
Criza de posturi titularizabile in acest an
Sub 50 de posturi sunt titularizabile pentru municipiul Arad și sub 100 pentru întreg județul.

ARAD. Nici măcar o sută de posturi în școlile arădene nu sunt titularizabile. Numărul celor care au fost trecute ca posturi pe perioadă nedeterminată se ridică la doar 89 din care 49 sunt pentru municipiu. Va fi fără îndoială o sărăcie lucie pentru pretendenții la un post sigur și stabil în școlile din Arad. Cele mai multe sunt, ca în fiecare an, pentru învățământul primar și preșcolar. Pentru celelalte discipline oferta este extrem de mică: 1 post pentru fizică, geografie, matematică sau filosofie, 2 pentru istorie și educație fizică și încă câteva pentru clubul sportiv Gloria, 4 la limba engleză și 3 la limba franceză. Nicio șansă pentru cei care doresc să se titularizeze pentru limba și literatura română, unde nicio catedră nu este titularizabilă.

Pentru perioada determinată

Și, totuși, profesorii nu vor rămâne pe drumuri. Cel puțin așa reiese din oferta ceva mai bogată a posturilor netitularizabile, adică a celor pentru perioadă determinată. Aproape 300 de posturi complete sunt afișate pe forumul Inspectoratului Școlar Județean Arad și încă câteva sute incomplete, care pot asigura o oarecare siguranță a unui loc de muncă. În total 1068.

Cei care doresc să își încerce norocul se pot înscrie în perioada 7-19 mai la Liceul tehnologic de Electronică și Automatizări „Caius Iacob” Arad. După probele practice (acolo unde se cer) și după inspecția la clasă, în luna iulie va avea loc examenul de titularizare.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !