Culmea impertinenţei la vârful CS Municipal

De Daniel Scridon
32Comentarii
Bernadett Balint
Bernadett Balint
Noul director al Clubului Sportiv Municipal Arad, în complicitate cu antrenorul Cristi Dodean, vor să scape de valoroasa jucătoare de tenis de masă, Bernadett Balint.

Ecourile articolului: „Ruşinos: CS Municipal Arad – 100 zile de tăcere” nu au întârziat să apară. Unul dintre cei care s-a săturat de umilinţe şi a decis să spună lucrurilor pe nume este Jozsef Balint, tatăl valoroasei jucătoare de tenis de masă, Bernadett Balint…

Lacrimi de părinte

Cu lacrimi în ochi şi răvăşit de impertinenţa tandemului Vasile Bociort-Cristi Dodean, tatăl lui „Detti” ne-a povestit calvarul prin care trece una dintre cele mai promiţătoare sportive din tenisul de masă românesc. O „paletă” care a cucerit 247 medalii pentru Clubul Sportiv Municipal, iar drept „răsplată” este şicanată, împinsă de la spate să părăsească Aradul. „Nu o mai vor pe „Detti” la CSM Arad. Simţim asta, prin comportamentul celor care conduc clubul şi secţia de tenis de masă. Am ajuns la o concluzie tristă: nu pot accepta ideea că există viaţă, performanţă în acest sport olimpic şi după Dana Dodean” – spune Jozsef Balint.

Halucinant

Vă vine să credeţi sau nu, directorul-sponsor al PSD Arad, Vasile Bociort, a avut un răspuns halucinant când a fost întrebat despre soarta lui Bernadett Balint: „Mai avem şi alţi sportivi valoroşi, dacă pleacă asta e, nu e nici o pierdere. Nu stă clubul într-o sportivă”. ULUITOR! Nici dacă te-ai trezi dintr-o beţie crâncenă după o serată vânătorească, nu ai avea dreptul să vorbeşti astfel despre un sportiv care a obţinut 247 medalii pentru Clubul Sportiv Municipal. Din care aproape jumătate din cel mai preţios metal. O jucătoare de tenis de masă nelipsită din TOP 10 a Galei Sportului Arădean în ultimii ani, o performeră pentru care s-au schimbat regulile impuse de regretatul director Eugen Roman şi s-au găsit tot felul de tertipuri şi variante de ierarhii, astfel încât poziţia Danei Dodean – chiar şi când nu a mai avut rezultate de top – să fie una intangibilă la vârful CS Municipal. O multiplă medaliată europeană şi mondială la nivel juvenil. O sportivă care a reprezentat cu cinste tricolorul în zeci de ţări de pe mai multe continente, pe care, probabil, vremelnicul director Bociort nu le poate localiza nici cu harta-n mână.

Ruşine!

După 7-8 tentative eşuate, a sosit momentul întâlnirii între directorul Bociort şi Balint senior. Cel din urmă şi-a spus off-ul, direct, fără menajamente, având şi o concluzie: „Cred că nu vă convine că suntem maghiari…”. Replica directorului de ocazie nu necesită comentarii: „Dar mie îmi convine că ţara e condusă de un neamţ?” Şi a urmat „măcelul”: îndemnizaţia de efort a lui „Detti” înjumătăţită (de la 700 lei, lunar, la 350), ba chiar neplătită pe lunile septembrie şi octombrie; banii de hrană tăiaţi, fără nici o explicaţie. Iar din „economii”, directorul Vasile Bociort – dacă e să dăm crezare unor surse din interiorul clubului – şi-a tras o primă pentru performanţele sportivilor din „lunga” sa perioadă de domnie.

Transferul în Germania

„La 5 ani i-am pus paleta în mână lui Detti, iar la vârsta de 10 ani a venit la Arad din postura de campioană a României. N-am avut niciodată pretenţii la o cotă parte din premierea alocată descoperitorului sportivei, aşa cum, de exemplu, Arpad Kakas primeşte pentru medaliile Danei Dodean. Antrenorul Cristi Dodean a făcut mii de euro de pe spatele performanţelor lui Detti, iar răsplata …vrea să scape de sportivă” – spune Jozsef Balint. „Dragostea” lui Cristi Dodean faţă de Bernadett Balint s-a acutizat în vara lui 2014, după transferul în prima ligă germană, la DJK Kolbermoor, deoarece acesta a încercat, fără succes, să o direcţioneze spre o altă grupare germană. De-atunci, practic, nu s-a mai implicat în pregătirea sportivei. Iar acum, având aliat un director habarnist, îşi poate duce planul la îndeplinire: îndepărtarea lui Bernadett Balint de la CS Municipal Arad.

Plătiţi degeaba?

Magdalena Leszay, Arpad Kakas, Livia Căruceru şi Cristi Dodean sunt cei patru antrenori ai secţiei de tenis de masă a CS Municipal Arad. Care trăiesc, bine-mersi, de pe urma performanţelor obţinute de Dana Dodean şi Bernadett Balint. „Căutaţi câţi sportivi arădeni descoperiţi de cei patru se găsesc între primii 100, nu în TOP 10, în ierarhia naţională la categoriile copii, juniori III, juniori II ori juniori I. Descoperind răspunsul, veţi afla dacă sunt sau nu plătiţi degeaba” – ne propune o „temă de meditaţie” tatăl lui „Detti”.32Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor