„Dăruiește și primește”

De Vasile Filip
„Dăruiește și primește”
Spectacol caritabil organizat de studenții Facultății de Medicină Dentară din cadrul Universităţii de Vest „V. Goldiş”.

În spiritul sărbătorilor de iarnă care se apropie, studenții din anul II ai Facultății de Medicină Dentară din cadrul Universității de Vest „Vasile Goldiș”, au pus în scenă – miercuri, 9 decembrie -, un spectacol caritabil pentru a aduce un zâmbet pe fețele copiilor din Complexul Curcubeul Arad. Evenimentul a fost organizat de prof. univ. dr. Valerica Belengeanu și studentele Simona Schmalberger, Mădălina Cafadaru, Rusu Natalia, iar conducerea Universității a fost reprezentată de prof. univ. dr. Anca Hermenean, prorector al UVVG.
În deschiderea evenimentului, Gligor Alexandru, din partea departamentului de Relații Internaționale a UVVG, i-a condus pe cei prezenți într-o incursiune a clădirilor istorice din Arad.
Au urcat în scenă Ansamblul Zarandul – Arad, care a interpretat colinzi, cântece populare și dansuri populare, Ancuţa Codrea și Marian Bilt, care au pus în scenă dansuri populare din zona Maramureşului, Andreea Popescu, elevă în clasa a VIII – a la Școala Generală nr. 5 din Arad, care a interpretat la pianină 2 sonate de Beethoven și 2 colinde.
Dansuri populare au fost puse în scenă și de către un grup de studenți ai anului II de la Medicină Dentară, format din Codrea Ancuţa, Rusu Natalia, Serbanescu Cristina, Halip Maria, Dindelegan Andreea, Gligor Cristian, Nicola Louis,Iorgoni Radu, Stan Dragoș și Popescu Vasile.
În continuarea programului, Vlad Țigu, student la Facultatea de Medicină Dentară în anul II, antrenor de performanță în cadrul clubului sportiv „Ballroom Dance”, a prezentat publicului perechile de dans Farcuțiu Cristian – Herman Cristina și Berari Mihnea – Pop Ivona, pe care le coordonează.
Grupul de instrumentiști Soli Deo Gloria, de la Liceul de Artă „Sabin Drăgoi”, au vestit Nașterea Domnului, prin colinde instrumentale, sub conducerea prof. Carmen Crăciun.
Spectacolul a fost completat de trupa de teatru „Har”, coordonată de actrița Oltea Blaga, din cadrul Teatrului „Ioan Slavici” din Arad.
Prof. univ. dr. Valerica Belengeanu, a declarat: „În spiritul sărbătorilor de Crăciun, în spiritul „dăruiește și primește”, studenții anului II de la Facultatea de Medicină Dentară din cadrul Universității de Vest „Vasile Goldiș”, împreună cu cadrele didactice, au organizat un spectacol caritabil pentru copiii din instituția „Curcubeul” din Arad. În această lună magică noi trebuie să fim mai buni, mai toleranţi și să avem grijă de semenii noștri. În acest context, studenții noștri s-au gândit să aducă un surâs pe feţele copiilor. Sperăm că acest spectacol a fost la înălțimea așteptărilor publicului”.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !