De la „naţională”, în Anglia

De Vasile Filip
2Comentarii
De la „naţională”, în Anglia
După ce a luat premiul I la Olimpiada Naţională de Muzică, elevul arădean Ştefan Şimonca-Opriţa a plecat la cursurile Pro Corda, în Anglia.

ARAD. Ştefan Şimonca-Opriţa, elev în clasa a VIII-a al Liceului de Arte „Sabin Drăgoi”, la clasa de vioară a prof. Artemiu Şimonca-Opriţa, a participat în 13-14 martie a.c. la etapa zonală (interjudeţeană) a Olimpiadei Naţionale de Interpretare Instrumentală de la Deva, unde a obţinut Premiul I de Excelenţă, premiu care i-a permis accederea la etapa finală a acestei olimpiade, etapa naţională.

Recitaluri în ţară

Înainte de etapa naţională de la Suceava, Ştefan a susţinut mai multe recitaluri în diverse oraşe ale ţării: Recital Omagial „Ştefan Ruha”, în cadrul Festivalului Naţional „Remember Enescu”, ediţia a XI-a, Cluj Napoca, 22 martie; Recital Festivalul Naţional „Remember Enescu”, ediţia a XI-a, Studioul de concerte „Elisabeta Toth” Lugoj, 29 martie; Recital Festivalul Naţional „Remember Enescu”, ediţia a XI-a, Sala „Mihai Perian” Timişoara, 29 martie.
În toate acestea a interpretat lucrările pregătite pentru Olimpiadă: Niccolo Paganini – Capriciul nr. 20; George Enescu – Arii în stil românesc; Serghei Rahmaninov – Morceaux de salon op. 6 (Romanţă şi Dans maghiar) pentru vioară.

Punctaj maxim

La data de 8 aprilie a.c., în Miercurea Mare, a susţinut, la Suceava, concursul naţional, fiind acompaniat la pian, ca şi în tot parcursul său din acest an, de prof. Radu Rotaru. A obţinut premiul I, cu punctaj maxim (100 de puncte), fiind de asemenea şi singurul reprezentant al instrumentelor cu corzi care a fost invitat să cânte în Gala Concursului.

Interviu amânat

Din 2010, Ştefan Şimonca-Opriţa a participat, în fiecare an, la cursurile intensive de muzică de cameră ale prestigioasei şcoli britanice Pro Corda, Leiston Abbey, Anglia. Întors acasă, de la Suceava, Ştefan a plecat sâmbătă în Anglia, unde e cursant al Pro Corda, International Ensemble Training, Junior Course în perioada 12-19 aprilie. A fost şi motivul pentru care nu am putut să stăm faţă în faţă la un interviu despre performanţa obţinută la Olimpiadă, dar o vom face imediat ce se întoarce în ţară.

Acasă la Enescu

Înainte de a cânta în gala Olimpiadei, Ştefan Şimonca-Opriţa a fost singurul concurent care a vizitat Casa Memorială „George Enescu” din Liveni, casa natală a compozitorului.2Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor