De un sfert de secol, primar

De Simion Todoca
Reactualizat la:
16Comentarii
Alături de noii şi vechii colegi Foto : JA
Alături de noii şi vechii colegi Foto : JA
Primarul Comunei Tîrnova, Florin Farcaşiu a împlinit 25 de ani de „primărit”, fără întrerupere.

ARAD. Mai mulţi lideri ai noului PNL, atât din vechiul PNL cât şi fostul PDL, l-au sărbătorit pe edilul Comunei Tîrnova, Florin Farcaşiu, la împlinirea a 25 de ani, fără întrerupere, ca primar. Vechi adversari, cu care a dus lupte grele, cum ar fi deputatul Eusebiu Pistru şi vicepreşedintele CJA, Adrian Ţolea, l-au felicitat pentru performanţă şi pentru realizările importante pentru comună. Ţolea i-a adus laude pentru „consecvenţă, continuitate şi ambiţie”, dar, mai ales, pentru că faţă de toată lumea, inclusiv adversarii politici „a lăsat loc de bună ziua”. Şi, spune Ţolea, pentru că Farcaşiu a reprezentat întotdeauna, ca primar, doar partide de dreapta, era sigur că, în timp, se vor regăsi într-un singur partid. Dealtfel, Farcaşiu a spus că a fost un susţinător al Alianţei DA (PNL-PD), fiind convins că singura cale de realizare a unei drepte puternice este fuziunea celor două partide.

Strategia PDL

La rândul său, Eusebiu Pistru a apreciat calităţile de organizator ale lui Farcaşiu, „abilitatea de a face voturi, de a păstra fidelitatea comunităţii faţă de el”. „Am observat că aplica un sistem de organizare foarte asemănător cu cel al PDL”, spune deputatul. „Fostul PDL Tîrnova a crezut că poate avea rezultate mai bune dacă nu vine în noul PNL, dar nu a avut. Au rămas puţini PDL-işti la Tîrnova, dar şi aşa sunt convins că la următoarele alegeri vom avea peste 60%”, spune Pistru, care se bucură că „bătăliile” au rămas în urmă, acum fiind în aceeaşi tabără cu primarul.

Locul 2 pe ţară

Primarul Farcaşiu a mulţumit tuturor celor care l-au sprijinit permanent, încă de pe vremea când, la vârsta de 24 de ani, a câştigat primul mandat. A oferit detalii privind realizările în Comuna Tîrnova, dar şi referitoare la „războaiele” din Consiliul Local cu consilierii foşti PDL, care au dus la pierderea unor proiecte importante şi au creat numeroase probleme de administraţie. Din fericire, spune edilul, cetăţenii Târnovei au interpretat la modul corect toate acţiunile îndreptate împotriva primarului, începând cu refuzul de a vota orice iniţiativă venită de la primar, continuând cu aşa zisa grevă a foamei, protestele la Guvern şi Bruxelles, forţarea premierului la trimiterea Corpului de Control etc. „Oamenii au înţeles că acei nemernici nu meritau să fie votaţi, pentru că nu îi interesa binele comunei, voiau doar debarcarea lui Farcaşiu. Aceasta s-a văzut la ultimele scrutinuri, când i-au abandonat şi au votat alături de PNL”, a mai spus Farcaşiu, al doilea cel mai longeviv primar pe funcţie din ţară fără întreruperi de mandat.

După conferinţa de presă, discuţiile au continuat la un pahar de şampanie, de la care au lipsit- pentru că erau la Bucureşti- Gheorghe Falcă şi Mihai Calimente şi Traian igaş, plecat din ţară. Au fost prezenţi, în schimb, preşedintele CJA, Nicolae Ioţcu, deputatul Claudia Boghicevici şi mulţi alţii.16Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor